Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

jestem świeży w domenach i chciałbym zapytać o zdanie co można z tym zrobić.

1. Jak wyszukuję w google mentolięcie to przy stronie mentolniecie.pl jest napisane TM, ale szukałem na http://uprp.pl/patentwebaccess/DatabaseChoose.aspx oraz http://oami.europa.eu/CTMOnline/RequestMan...ation=CTMOnline i nic mi nie znalazło.

2. Czy jeżeli mają jednak ten znak zastrzeżony, to czy to oznacza, że mają prawo do domeny nawet jeżeli ktoś inny ją kupił? Rozumiem, że nie mogę tam wykonywać działalności konkurencyjnej, ale czy jest mi zabronione cokolwiek robić z tą domeną?

3. Ile może być warta taka domena i czy jest atrakcyjna (ze względu na mentolniecie.pl bez ę).

Posted (edited)

Zarówno domena, jak i strona a w szczególności film reklamowy to jakaś żenada. Trudno uwierzyć, że to taki brand. Skoro nie zabezpieczyli sobie IDN'a wcześniej to teraz też nie będą za nią płacić. Rejestracja domeny pod jednego klienta jest bez sensu. Moim zdaniem domena nie warta nic, niezależnie od tego czy ma TM czy nie. Gdyby zaś ktoś chciał ci ją zabrać to też chyba nie miałby problemów. Tak czy inaczej: Fail

Edited by przemowild
Posted
Zarówno domena, jak i strona a w szczególności film reklamowy to jakaś żenada. Trudno uwierzyć, że to taki brand. Skoro nie zabezpieczyli sobie IDN'a wcześniej to teraz też nie będą za nią płacić. Rejestracja domeny pod jednego klienta jest bez sensu. Moim zdaniem domena nie warta nic, niezależnie od tego czy ma TM czy nie. Gdyby zaś ktoś chciał ci ją zabrać to też chyba nie miałby problemów. Tak czy inaczej: Fail

Dzięki za opinię. Myślę, że masz rację.

Posted (edited)

Dzisiaj po raz pierwszy usłyszałem reklamę z tą domeną.

Poczuj mentolnięcie i wejdź na mentolnięcie.pl

Jeśli reklamują się IDN, to fakt, faktem mogli go do jasnej wiadomo zarejestrować. Dziwne posunięcie.

A nie zwiększył Ci się może ruch?

Zapraszam do aukcji:

autokontrol.pl i kredytplatniczy.pl

Edited by saledomain