Jump to content

skejt.pl - ile warta 4-letnia domena

Recommended Posts

Posted

Prosiłem o wycenę w 2007 roku, wtedy wycenialiście 500-2000 zł (di.pl/index.php?showtopic=3253).

Przyznam szczerze, że nie bardzo mam czas szukać KK, rozsyłać mailingi itp. a dostałem jedną ofertę niedawno od kogoś na (całe!) 150 złotych, poza tym same pytania bez rezultatu. Domena na parkingu zarabia ledwo na ponowne przedłużenia, dlatego nawet się nią nie zajmowałem pod kątem oferowania, ale zysk nie przekracza oferowanej kwoty.

Proszę o ponowną wycenę i poradę co z tym zrobić. Mam coraz mniej domen i chętne przewietrzę magazyn z kolejnych domen. Przedłużać skejt.pl, sprzedać za 150 mimo znacznie lepszych wycen, czy co robić, wystawić gdzieś, poradźcie.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

próbowałem pierwszy raz coś wystawić na aftermarket, ale mam info, że domena wygasa za mniej niż 15 dni - czy więc muszę ją najpierw przedłużyć?

Posted
próbowałem pierwszy raz coś wystawić na aftermarket, ale mam info, że domena wygasa za mniej niż 15 dni - czy więc muszę ją najpierw przedłużyć?

Wystaw jako Last Minute, chętnie będę licytował :)

Posted (edited)

Ale last minute też nie daje się, nie mam tego na liście - być może dlatego, że domena wygasa w czwartek?

edit: przepraszam, ale nie będę pisał PW - tak jak pisałem, naprawdę chcę się w najbliższym czasie pozbyć domen jak najszybciej, także może zrobię tę aukcję ale j/w nie chce się wystawić?

Edited by xxx
Posted
Ale last minute też nie daje się, nie mam tego na liście - być może dlatego, że domena wygasa w czwartek?

edit: przepraszam, ale nie będę pisał PW - tak jak pisałem, naprawdę chcę się w najbliższym czasie pozbyć domen jak najszybciej, także może zrobię tę aukcję ale j/w nie chce się wystawić?

Jestem gotów na transakcję nawet dziś :)

Posted (edited)

dobrze...dostałem od części osób po przeczytaniu wątku trochę nieco "lepszych" ofert na domenę, ale może wystawię ją na ten aftermarket, aby nie było pretensji (i może więcej zarobię) Pytanie - czy muszę ją wpierw przedłużyć (wygasa w czwartek) oraz jak dokonać tego promowania domeny, gdyż nie widzę takiej opcji podczas wystawiania? Przepraszam jednocześnie za offtop.

Edited by xxx
Posted
dobrze...dostałem od części osób po przeczytaniu wątku trochę nieco "lepszych" ofert na domenę, ale może wystawię ją na ten aftermarket, aby nie było pretensji (i może więcej zarobię) Pytanie - czy muszę ją wpierw przedłużyć (wygasa w czwartek) oraz jak dokonać tego promowania domeny, gdyż nie widzę takiej opcji podczas wystawiania? Przepraszam jednocześnie za offtop.

Przedłuż -> wystaw = po problemie

Posted (edited)
jestem w trakcie wystawiania, ale mam info "czekuje na wystawienie" hmm?

I tak jeszcze będzie około 2 godzin :)

Edit: Może znajdą się też "napaleńcy" na Skejci.pl ? :)

Edited by waniawp
Posted
No to dużego szału nie zrobisz, radzę zmienić do puki oczekuje na wystawienie.

Również tak uważam. Aukcje z ceną minimalną nie cieszą się zbyt dużym zainteresowaniem.

Posted (edited)

ok, skoro tak publicznie radzicie to zakładam, że nie jest to radzenie na moją szkodę:-) ok wystawiam jeszcze raz - bez ceny minimalnej

Edited by xxx
Posted
ok, skoro tak publicznie radzicie to zakładam, że nie jest to radzenie na moją szkodę:-) ok wystawiam jeszcze raz - bez ceny minimalnej

Jeśli liczysz na te 1500zł lub więcej to możesz się grubo zdziwić i w ogóle nie wystawiaj i czekaj na ofertę, jeżeli jednak chcesz się pozbyć domeny jak najszybciej a sądzisz że 150zł to za mało to dobrze myślisz ale nie sądził bym na aukcji wyższej kwoty niż 700-800zł.

Wystawienie aukcji z ceną minimalną to moim zdaniem pomyłka i jak widzę taką aukcję (zaznaczone jest na liście aukcji) to w ogóle nie wchodzę i nawet nie licytuję do tej kwoty którą mógł bym sobie prędzej ustalić bo jestem pewny w 99,999999% że i tak aukcja nie zakończy się sprzedażą bo cena minimalna jest taka że lepiej nic nie mówić. Oczywiście koszty promowania aukcji 25zł lub 100zł i tak idzie do Dropped.pl a domena nadal zostanie u Ciebie.

Wystawiając aukcję BCM promując chociaż za te 25zł sprzedaż domenę za tyle ile jest na dzień dzisiejszy warta więc pozbywasz się domeny a i grono napaleńców już masz wiec tylko czekać na zakończenie.