Jump to content

Recommended Posts

Posted
:)

No już nie przesadzaj...

Osobiście wolałbym liczbę mnogą - "smartphones", ale ta zarejestrowana już od 2000 roku :) Domena mi się podoba i życzę Ci za nią jak najwięcej ;)

#smartfony.com.pl

Posted
No już nie przesadzaj...

Osobiście wolałbym liczbę mnogą - "smartphones", ale ta zarejestrowana już od 2000 roku :) Domena mi się podoba i życzę Ci za nią jak najwięcej :)

#smartfony.com.pl

Podaj mi przykład KK, który chciałby kupić taką domenę za sensowne pieniądze.

Pzdr,

O.O

Posted
Dzięki za opinie.

@Owner - jaką kwotę uważasz za "sensowne pieniądze" ? :)

Dla każdego to będzie inna kwota, zależna np. od wielkości Twojego portfolia (czyli np. pieniędzy które wydajesz na przedłużenie domeny). Jeżeli przedłużasz domenę za 40 PLN, zakładając że ewentualnie odsprzedasz ją potem za 300zł, to żeby osiągnąć zysk musiałbyś sprzedać co 7 domenę z Twojego portfolio w minimum takie cenie. Moim zdaniem ryzyko że jej nie sprzedasz w ciągu 12 miesięcy jest nieproporcjonalnie duże do ew. ceny sprzedaży. Inwestycja nie warta czasu (zakładając, że każda 1h Twojej pracy spędzona na promocję domeny jest warta np. 30zł, to może się zdarzyć, że domena wygeneruje ujemny "dochód", nawet w przypadku sprzedaży.

Tylko amator może potrzebować angielski keywords, w liczbie pojedyńczej i do tego z końcówką .com.pl. Podtrzymuje, że to :) i może ją odkupić co najwyżej inny niedoświadczony domainer. Oczywiście zawsze mogę się mylić ;)