Jump to content

Recommended Posts

• 11 months later...
Posted

Myślicie, że jest sens przedłużać tę domenę? Premium co prawda wykazuje jakiś ruch (od 50 do 100 miesięcznie), ale zapytań żadnych nie było. Pod literacki24*pl duży antykwariat internetowy.

Z góry dzięki za opinie.

Posted

Mnie nie przekonuje.

Z przymiotnikami, to w ogóle nie jest łatwo.

Moim zdaniem wartościowe są tylko te z komercyjnych branż, m.in. medyczny, bankowy, puszyste. Co mniej oczywistych dziedzin, to dużo zależy od konkretnej domeny, a także od na przykład od rodzaju gramatycznego.

W tym przypadku lepsza jest "literacka", bo kojarzy się z księgarnią. Tymczasem w rodzaju męskim już trudniej. Bo może być literacki, Nobel, literacki miesięcznik, ale szanse na KK są minimalne.

Dużo łatwiej z przymiotnikami jest w języku wegierskim gdzie nie ma rodzajów gramatycznych i z tego powodu te przymiotniki są bardziej uniwersalne. Stosując polską analogię, przymiotnik "literacki" w węgierskim może określać każdy dowolny rzeczownik. Ale na razie nie ma jeszcze w Warszawie Budapesztu :)

Posted

Chętnie założę opcję, chyba że sprzedałbyś za niskie XX na początku m-ca XII (zaproponuj na PW).

Adres mi się podoba: serwis ze streszczeniami lektur licealisty (obawiam się jednak, że nie zarobię na tym nic).

Posted

Domena sama w sobie jest ok, ale jak przedmówcy mówili ciężko będzie o klienta. Przychodzi mi na myśl, aby uderzyć do właśnie istniejącego portalu "literacki24.pl" z propozycją wykupienia domeny na małe xxx. Natomiast z tego co się orientuję niekiedy dobrze jest mieć w adresie 24 bo jak wiemy kojarzy się z całodobową obsługą ( więc może być ciężko )

A moja druga opcja to zagospodarować na tym adresie fajne forum literackie.

pozdr.

Posted

Ja bym próbował wyciągnąć od Mastera 100 PLN i sprzedał ją bez żalu...

Ciekawe, czy 100 zawiera przedłużenie domeny :) Ale to trzeba pomyśleć - czy streszczenia lektur licealisty pasują na takim adresie - jak myślicie? Tak, żebym trafił w 10-tkę, a nie pudło, żeby treść pasowała do serwisu i żebym miał zyski z zakupu :)