Jump to content

email w posiadanej domenie.

Recommended Posts

Posted

Czesc, chcialbym sie was spytac czy istnieje jakis darmowy hosting umozliwiajacy zalozenie maila pod wlasna domene, ewentualnie tylko alias. Jezeli jest to jaki. Z gory dzieki za odpowiedz.

Posted

No nie sprzeciwiam się, ale czy jest coś takiego możliwe ? Chodzi mi o to - posiadając domenę xxx.com chciałbym założyć alias/skrzynke pod adres beerem@xxx.com, i jak mogę tego dokonać nie wykupując do tego żadnego płatnego hostingu.

Posted
No nie sprzeciwiam się, ale czy jest coś takiego możliwe ? Chodzi mi o to - posiadając domenę xxx.com chciałbym założyć alias/skrzynke pod adres beerem@xxx.com, i jak mogę tego dokonać nie wykupując do tego żadnego płatnego hostingu.

Zakładasz bezpłatne konto: http://www.google.com/apps/intl/pl/group/index.html

Tam jedną z opcji jest konto Gmail w swojej domenie.

Jedyne co musisz jeszcze zrobić, to zmienić pocztowe rekordy DNS (MX) u swojego rejestratora na "ASPMX.L.GOOGLE.COM. " (z kropką na końcu).

Wszystkie szczegóły krok po kroku masz w panelu google apps, w kreatorze dodawania domeny.