Jump to content

kruszenie.pl, outsourcingpr.pl, eko-pr.pl + ekopr.pl

Recommended Posts

Posted

Jakie ceny ustalacie dla każdej z tych domen(jeśli uważacie, że któraś coś warta) i która najbardziej Wam się podoba:)

kruszenie.pl - (tak tą kupiłem jeśli ktoś pamięta aukcje, może Wam się zmieniły propozycje cenowe, po zakupie miałem 3 zapytania na kwotę ok 2k do 3k:)

outsourcingpr.pl - (z palca, firmy mają w swojej ofercie taką usługę, przykład: outsourcing pr)

eko-pr.pl + ekopr.pl - (pierwsza była po jakiejś firmie, bo umieszczana w katalogach[a bynajmniej w jednym, o którym wiem],a druga do kompletu)

doradcafaktoringowy.pl - (no tak, doradca kredytowy, to czemu nie faktoringowy, coraz bardziej popularne)

twojfachowiec.pl - (pod net, nawet coś konkretniejszego, jak ktoś ma jakąś propozycję to puszczę, pisać na PW)+IDN zabezpieczony

autokontrol.pl

przesiewacz.pl

disasterrecovery.pl - (specyficzne określenie w branży informatycznej)

itsource.pl - (dla firmy informatycznej?)

kontrolait.pl

brokerfaktoringowy.pl

doradcyfaktoringowi.pl

doradztwofaktoringowe.pl

ochronait.pl

kruszarka.com.pl

osuszanie.com.pl

iszkolenie.pl

iszkolenia.eu

ratownictwomedyczne.eu

Pozdrawiam i zachęcam do oceniania.

Posted (edited)

Osobiście podoba mi się tylko ekopr.pl, rozumiem zainteresowanie kruszenie.pl, iszkolenie.pl i powiedzmy osuszanie.com.pl

Nie słyszałem natomiast o dobrej sprzedaży domeny z "faktoring" ale może branża się rozwinie :)

Edited by Adelard
Guest slawomir_cwirko
Posted (edited)
Tylko kruszenie.pl - miałem ją kupić i negocjowałem z byłym właścicielem i trochę żałuję że się nie zgodziłem skoro miałeś oferty miedzy 2k a 3k zł.

o ile pamietam to nie ty się nie zgodziłeś tylko ja na Twoją ostateczną propozycję :P

A co do domeny to ja nie dostałem oferty na powyzej 2k :)

Edited by slawomir_cwirko
Posted
Nie słyszałem natomiast o dobrej sprzedaży domeny z "faktoring" ale może branża się rozwinie :)

Jedna sprzedaż była, ale nie powalająca, bo Sirczako puścił mikrofaktoring.pl za jak dobrze pamiętam coś koło 400zł. Nie powalająca, ale raczej rzecz przypadku(słaba wiara + akurat ktoś ją chciał).

Z tego co czytam i śledzę coraz mocniej rozwija się ta branża, a same PEKAO ma domeny związane z faktoringiem typu: faktoringxxxcxxx.pl i przerzuca na ich główną stronę. Ponadto inne banki mają krótkie domeny typu faktor24.pl (wbk ma pod nią platformę).

Rozwija się rozwija, ale czekać trzeba aż im się zachce skapnąć jakieś średnie choćby x xxx za którąś z domen.

Dodam z ciekawości, że miałem kilka zapytań o domeny z tej branży, ale za niskie x xxx(nie sprzedałem)

Pozdrawiam

Posted
Jedna sprzedaż była, ale nie powalająca, bo Sirczako puścił mikrofaktoring.pl za jak dobrze pamiętam coś koło 400zł. Nie powalająca, ale raczej rzecz przypadku(słaba wiara + akurat ktoś ją chciał).

No tak - ja sprzedałem - to była jedna z pierwszych domen jakie zarejestrowałem i dziś po zdobyciu trochę większego doświadczenia wycenił bym troszkę inaczej:)

A wg mnie domeny związane z faktoringiem będą zyskiwać...

Pozdrawiam

SirCzako :)

Posted (edited)
A wg mnie domeny związane z faktoringiem będą zyskiwać...

Pozdrawiam

SirCzako :)

masz rację, jak sam wspomniałem wcześniej propozycje miałem dotyczące domen: ifaktor.pl, dobryfaktoring.pl, najlepszyfaktoring.pl(których tu zresztą nie umieściłem, bo mam ich dość dużo:)

Żeby nie zakładać nowego tematu, dokładam do wyceny jeszcze domenę:

- sanarium.pl - Sanarium jest połączeniem czterech form kąpieli w jedną całość. Zwykłą kąpiel w saunie o temperaturze od 80 do 100°C zmienia kąpiel ciepłym powietrzem o temperaturze od 40 do 60°C i wyższą wilgotnością powietrza. Częścią zabiegu jest również delikatna kąpiel parowa, podczas której powietrze jest przesycone aromatem ekstraktów ziołowych. Dodam, że znak towarowy sanarium widniał w Urzędzie, ale wygasło w 2008, a to ta firma miała go zarejestrowanego(ponoć w 1987 go opatentowali) tu możesz sprawdzić.

Z jednej strony można wnioskować, że jeśli nie przedłużyli to porzucili plany, ale z drugiej strony może warto do nich napisać czy nie zechcieliby takiej domeny zważywszy na fakt, że jednak proponują ludziom taką formę sauny, zwanej sanarium(choć jestem nie długo na forum to i tak wiem, że to nie musi być wyznacznik i motywacja dla firmy)? No i jeśli zakładając by chcieli to jaką kwotę byście dla niej przewidzieli?(o ile wdrążyłem się w temat to firma made in Germany, też wiem, że to nic nie znaczy jeśli chodzi o pieniądze)

Edited by saledomain
Posted (edited)
Biorąc pod uwagę rejestrację z palca outsourcingpr.pl może dać fajny zysk już w przeciągu roku.

Tak, tą lubię najbardziej, którą wymieniłeś(na nią miałem chyba 3 czy 4 zapytania na kwotę od 3k do 5k, ale nie sprzedałem), a w dodatku issuemanagement.pl(tą też mam w portfolio) jeszcze mnie cieszy, że jest u mnie. Zdaję sobie sprawę z tego, że są to pojęcia bądź co bądź specjalistyczne, ale tak jak w przypadku domeny salesforce.pl(czy coś podobnego) zostało sprzedane za ok 8k. Jak wiadomo pojęcie też dość specjalistyczne, ale rynek musi się rozwinąć i dojrzeć do jej zakupu( w myśl zasady Pana Ricka Schwartza), tym bardziej, że nie uważam żeby były nindżitsu:)

A co o sanarium.pl myślicie tak jak napisałem wyżej(też tak podpatrzona i zarejestrowana).

Edited by saledomain
  • 1 month later...