Jump to content

sanarium.pl - ponoć mam ja oddać po spadzie:)

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak jak w temacie.

Zarejestrowałem domenę sanarium.pl dnia 20.12.2012r.. Dostałem wiadomość od firmy, która miała go zastrzeżonego na wszystkie kraje Unii Europejskiej, że mam ją zwróć po rocznym okresie jej pobytu na hoście(od tak po prostu) a o to kilka danych:

Kategoria, numer i data zgłoszenia:

TOW: (210) 193804, (220) 03-11-1998

732) Zgłaszający/Uprawniony Klafs Saunabau GmbH & Co. Medizinische Technik Schwabisch Hall DE

Pełnomocnik POLSERVICE Sp. z o.o. Borecka-Napiórkowska Bogusława Warszawa PL

Decyzje

Data Typ decyzji

03-11-2008 Wygaśnięcie prawa ochronnego

W świetle tego co widać, nie mogą z prawnego punktu odebrać mi tej domeny, gdyż ich prawo wygasło, a do tej pory nie byli zainteresowani jej zakupem. To coś w stylu przegladsportowy.pl Podobna sprawa.

Jak Wy oceniacie całą tą sprawę? Chętnie wysłuacham.

Edited by saledomain
Posted
Tak jak w temacie.

Zarejestrowałem domenę sanarium.pl dnia 20.12.2012r.. Dostałem wiadomość od firmy, która miała go zastrzeżonego na wszystkie kraje Unii Europejskiej, że mam ją zwróć po rocznym okresie jej pobytu na hoście(od tak po prostu) a o to kilka danych:

Kategoria, numer i data zgłoszenia:

TOW: (210) 193804, (220) 03-11-1998

732) Zgłaszający/Uprawniony Klafs Saunabau GmbH & Co. Medizinische Technik Schwabisch Hall DE

Pełnomocnik POLSERVICE Sp. z o.o. Borecka-Napiórkowska Bogusława Warszawa PL

Decyzje

Data Typ decyzji

03-11-2008 Wygaśnięcie prawa ochronnego

W świetle tego co widać, nie mogą z prawnego punktu odebrać mi tej domeny, gdyż ich prawo wygasło, a do tej pory nie byli zainteresowani jej zakupem. To coś w stylu przegladsportowy.pl Podobna sprawa.

Jak Wy oceniacie całą tą sprawę? Chętnie wysłuacham.

Jak można teraz chcieć domenę którą zarejestrujesz dopíero za rok?...:) i co to ma wspólnego z przegladsportowy.pl?

Posted
Rejestrowałem kiedyś ją z palca i puściłem wolno, widzę, że ominęła mniej jakaś zabawa. :)

Ja wiem, czy ominęła:) Zależy czy rejestracja była przed 2008 czy po, jak po to nie ma zabawy, a jak wcześniej to byłaby zabawa:)

Posted
Jak można teraz chcieć domenę którą zarejestrujesz dopíero za rok?...:P i co to ma wspólnego z przegladsportowy.pl?

Odpowiadam.

Mogę sobie ją trzymać rok czasu, a jak będzie czas spadu to mam przenieść na nich prawa do domeny. Dziwne, ale tak napisane. Poza tym, że mogą mi założyć sprawę:)

Posted (edited)

"To było chyba w 2009 roku, nie pamiętam teraz. "

Więc nie byłoby zabawy. A co Ty o tym sądzisz na Twój doświadczony domainerski rozum:D?

Chyba nie mogą jej zabrać:) Niech kupią, kapitał mają chyba półtora miliona więc niech dadzą mi 5k i zmykam:)

Edited by saledomain
Posted (edited)
"To było chyba w 2009 roku, nie pamiętam teraz. "

Więc nie byłoby zabawy. A co Ty o tym sądzisz na Twój doświadczony domainerski rozum:D?

Chyba nie mogą jej zabrać:) Niech kupią, kapitał mają chyba półtora miliona więc niech dadzą mi 5k i zmykam:)

nie muszą płacić jeśli mogą mieć ją za darmo...

Edited by Bazyli
Posted (edited)
nie muszą płacić żeby mieć ją za darmo...

Nie muszą jej mieć... nie muszę na niej zarobić. Skoro nie jest zarejestrowana, ja jej nie używam do konkurencji więc jej nie dostaną... Poprosiłem ich o pozycję gdzie występuję jako zastrzeżone....jak dostanę to im ją oddam, a jak nie.. to nie dostaną...

Edited by saledomain
Posted

Kolejna wiadomość, którą dostałem:

"BAZY MIĘDZYNARODOWE - wspólnotowe CTM na stronie Urzędu Patentowego"

Może ktoś to sprawdzić i mnie utwierdzić, że nic takiego nie ma zastrzeżonego jak sanarium?

Będę wdzięczny.

Posted (edited)
"BAZY MIĘDZYNARODOWE - wspólnotowe CTM na stronie Urzędu Patentowego"

Może ktoś to sprawdzić i mnie utwierdzić, że nic takiego nie ma zastrzeżonego jak sanarium?

TU poszukaj.

Trade mark name : Sanarium

Trade mark No : 007050875

Expiry Date: 09/07/2018

Edited by Kangur
Posted

Domene masz na osobę prywatną i dobrze. Teraz szybko zdjemnijja z parkingu i daj dns dropped, możesz przekierować na konkretną ofertę lub zaoferuj cenę.

Jak przyjdzie wezwanie z sądu polubownego to nic nie podpisuj! Najwyżej zabiora domenę i po sprawie, ale mniej zachodu będzie ich kosztowało odkupienie za niewielka sumkę.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dodam kolejne pytanie z zakresu prawa.

Posiadam domenkę:

sibet.pl

Z Bazy Urzędu Patentowego wynika, że wygasło prawo do znaku słowno-graficznego:

Decyzje

Data Typ decyzji

23-03-2005 Wygaśnięcie prawa ochronnego

Na oami.europa.eu też nic nie ma. Jeśli będę cierpliwie czekał aż w końcu Dział Marketingu tejże Firmy zdecyduje się ją pozyskać to jedynie jak będą mogli to zrobić to odkupienie, prawda?

Pozdrawiam

Posted

Nie idź w tym kierunku, bo w końcu Twoje domenowe zabawy skończą się opłaceniem kosztów za postępowanie polubowne w najlepszym przypadku. Początkującej osobie rejestrowanie znaków towarowych i nazw firm wydaje się być najszybszą i najlepszą drogą do zarobienia pieniędzy (najlepiej zarejestrować cocacola.pl i odsprzedać wiadomo komu), niestety nie wszystko złoto co się świeci.

Posted
Nie idź w tym kierunku, bo w końcu Twoje domenowe zabawy skończą się opłaceniem kosztów za postępowanie polubowne w najlepszym przypadku. Początkującej osobie rejestrowanie znaków towarowych i nazw firm wydaje się być najszybszą i najlepszą drogą do zarobienia pieniędzy (najlepiej zarejestrować cocacola.pl i odsprzedać wiadomo komu), niestety nie wszystko złoto co się świeci.

Tą akurat dałem do przechwytu i się zastanawiałem nad nią, ale wyjechałem no i mi wpadła. Ehhh...