Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co sądzicie o tej domenie?? Rzadko kiedy kupuje 2 wyrazowe ang. ale:

1. domena z długą historią - należała wcześniej do eCreation.nl

2. bardzo popularna fraza w Google

3. Pod domenami myplaces.de .co.uk .es. .fr .it .ch .at działa duży portal turystyczny :)

4. Pod adresem my-places.pl działą jakiś portalik ale to raczej fake dla SEO

Posted

Domena jak najbardziej ok.

Może być na portal psychologiczny - znajdź swoje miejsce w życiu

biznesowy

Czy nieruchomościowy

Myślę, nisko średnie xxxx wyciągniesz

Posted
dzięki.....a co CI się w niej podoba najbardziej?? Ja nie ukrywam że kupiłem ze względu na popularność frazy...no i na ile wycenić dla KK?

Domena kojarzy mi się z miejscami google... ale jest to sprawa drugorzędna;)

Duża popularność frazy jest tylko w języku angielskim (18900 wyników w PL i brak wyszukiwań), ale to dobrze... Jak serwis ruszy nic nie będzie mu wchodzić w paradę :mellow:

Serwis, który bym widział na tej domenie, to wyszukiwarka polecanych przez innych użytkowników miejsc w kraju i na świecie. Byłby to turystyczny portal społecznościowy, który umożliwiałby dodawanie i opisywanie ciekawych miejsc na mapie z interaktywnym wyszukiwaniem (zarówno po mapie jak i frazach).

Moja opinia jest dość subiektywna, bo raczej gdybym miał środki, to szukałbym kogoś, kto by pomógł stworzyć startup...

Z wyceną dla KK ciężko, bo kandytatów za bardzo nie widzę...

Kolega wyżej wspomniał o nieruchomościach, może pójść tym tropem jeśli chciałbyś spieniężyć domenę...

Posted

ja tam widze conajmniej dwóch kandydatów - wcześniejszy abonent który być może zapomniał przedłużyć i duża niemiecka firma która ciągle poszerza swoją działalność pod marką myplaces :mellow: ale może się mylę...

Posted
ja tam widze conajmniej dwóch kandydatów - wcześniejszy abonent który być może zapomniał przedłużyć i duża niemiecka firma która ciągle poszerza swoją działalność pod marką myplaces :) ale może się mylę...

Czemu masz się mylić? :mellow: Wskazałeś swoich w pierwszym poście, poprzedni właściciel to oczywista oczywistość, a ja dodałem kolejną koncepcję :)

bo kandytatów za bardzo nie widzę...

tutaj rzeczywiście użyłem troszkę niefortunnie skrótu myślowego...

pozdrawiam i życzę satysfakcjonującej sprzedaży!