isildur Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 Co sądzicie o tej domenie?? Rzadko kiedy kupuje 2 wyrazowe ang. ale: 1. domena z długą historią - należała wcześniej do eCreation.nl 2. bardzo popularna fraza w Google 3. Pod domenami myplaces.de .co.uk .es. .fr .it .ch .at działa duży portal turystyczny 4. Pod adresem my-places.pl działą jakiś portalik ale to raczej fake dla SEO
doggystyle4 Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 Domena podoba mi sie i to bardzo. Nie udało mi się jej przechwycić w premium. Nie wycenię, ale pogratuluję dobrego nabytku.
isildur Posted February 15, 2012 Author Report Posted February 15, 2012 dzięki.....a co CI się w niej podoba najbardziej?? Ja nie ukrywam że kupiłem ze względu na popularność frazy...no i na ile wycenić dla KK?
isildur Posted February 15, 2012 Author Report Posted February 15, 2012 no ma domena coś w sobie i widzę jakiś w niej potencjał ale widzę że ogólnie cisza na forum...
SebQ Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 Domena jak najbardziej ok. Może być na portal psychologiczny - znajdź swoje miejsce w życiu biznesowy Czy nieruchomościowy Myślę, nisko średnie xxxx wyciągniesz
doggystyle4 Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 dzięki.....a co CI się w niej podoba najbardziej?? Ja nie ukrywam że kupiłem ze względu na popularność frazy...no i na ile wycenić dla KK? Domena kojarzy mi się z miejscami google... ale jest to sprawa drugorzędna;) Duża popularność frazy jest tylko w języku angielskim (18900 wyników w PL i brak wyszukiwań), ale to dobrze... Jak serwis ruszy nic nie będzie mu wchodzić w paradę Serwis, który bym widział na tej domenie, to wyszukiwarka polecanych przez innych użytkowników miejsc w kraju i na świecie. Byłby to turystyczny portal społecznościowy, który umożliwiałby dodawanie i opisywanie ciekawych miejsc na mapie z interaktywnym wyszukiwaniem (zarówno po mapie jak i frazach). Moja opinia jest dość subiektywna, bo raczej gdybym miał środki, to szukałbym kogoś, kto by pomógł stworzyć startup... Z wyceną dla KK ciężko, bo kandytatów za bardzo nie widzę... Kolega wyżej wspomniał o nieruchomościach, może pójść tym tropem jeśli chciałbyś spieniężyć domenę...
isildur Posted February 16, 2012 Author Report Posted February 16, 2012 ja tam widze conajmniej dwóch kandydatów - wcześniejszy abonent który być może zapomniał przedłużyć i duża niemiecka firma która ciągle poszerza swoją działalność pod marką myplaces ale może się mylę...
doggystyle4 Posted February 16, 2012 Report Posted February 16, 2012 ja tam widze conajmniej dwóch kandydatów - wcześniejszy abonent który być może zapomniał przedłużyć i duża niemiecka firma która ciągle poszerza swoją działalność pod marką myplaces ale może się mylę... Czemu masz się mylić? Wskazałeś swoich w pierwszym poście, poprzedni właściciel to oczywista oczywistość, a ja dodałem kolejną koncepcję bo kandytatów za bardzo nie widzę... tutaj rzeczywiście użyłem troszkę niefortunnie skrótu myślowego... pozdrawiam i życzę satysfakcjonującej sprzedaży!
isildur Posted February 16, 2012 Author Report Posted February 16, 2012 a co sądzą inni szanowni forumowicze ??
Recommended Posts