Jump to content

Problem po zarejestrowaniu domeny

Recommended Posts

Posted

Zarejestrowałem przed chwilą domenę „wyrobyhutnicze.pl” i zdziwiłem się jak zobaczyłem whois tej domeny.

NAZWA DOMENY:

wyrobyhutnicze.pl - trwa postępowanie wyjaśniające

utworzona:

2001.10.11 13:00:00

ostatnia modyfikacja:

2012.03.27 15:42:44

koniec okresu rozliczeniowego:

2012.10.10 14:00:00

opcja utworzona:

2012.03.28 00:27:13

opcja wygasa:

2015.03.28 00:27:13

REJESTRATOR:

NASK ....

Jak to możliwe że domena była wolna do rejestracji? Jest dziwna sytuacja bo opłaciłem i mam ją panelu (premium.pl) tylko teraz nie wiem czy będę ją kiedyś miał?

Posted
A może zrobiłeś literówkę i masz inna domenę. Lepiej sprawdź dokładnie.

A coś mi mówiło żebym dał dzisiaj spokój z domenami, racja zarejestrowałem „wyrobyhutniczne.pl” ,na szczęście nie był to majątek ;)

Posted
dlatego ja zawsze jak widze dobrą domene która lezy wolna to sprawdzam 100 razy czy błędu nie zrobiłem ;d

Z tym sprawdzaniem też nie można przesadzać. Ja dziś zobaczyłem wolną, ciekawą ".......... com.pl". Kilka minut sprawdzałem wyniki wyszukiwania, zainteresowanie frazą, itp. Stwierdziłem, że warto, pomyślałem juz nawet o niskim xxxx jako odpowiedniej cenie dla KK i potwierdzam w dropped rejestrację. A tu nic ... wyskakuje jakaś informacja, że rejestracja niemożliwa. Sprawdzam co jest grane. Dokładnie moment wcześniej ktoś zarejestrował ;)

Posted
Polecam rezerwację domeny-świetna sprawa w takich sytuacjach;)

Pozdrawiam,

Ores

Dokładnie, gdy tylko mi przyjdzie do głowy jakaś domena - czy to z powietrza, czy jak czytam artykuł itd. - pierwsze co robię to wysyłam komendę rezerwacji przez gg (tak najszybciej - nie trzeba się logować itd.) a dopiero potem myślę czy warto rejestrować itd. Wiadomo że większość rezerwacji potem puszczam, ale przynajmniej żadnej nie żałuję. Gorzej z com-ami, kiedyś wyhaczyłem b. fajną domenę, wg whois była wolna, chciałem zarejestrować ale akurat jakieś błędy wyskakiwały więc olałem i poszedłem spać. Rano była już od kilku godzin zajęta, w dodatku zarejestrowana na dwa lata... przyczaiłem się, ale niestety po dwóch latach już znów przedłużona. Taki los...

• 2 weeks later...
Posted
NAZWA DOMENY:

wyrobyhutnicze.pl - trwa postępowanie wyjaśniające

wyrobyhutnicze.pl po rozwiązaniu umowy

wyrobymetalowe.pl po rozwiązaniu umowy

wyrobystalowe.pl po rozwiązaniu umowy

Wszystkie z opcją chyba od tej samej osoby - ktoś się wzbogaci o bardzo fajny komplet.

Posted

Na domenie wyrobyhutnicze.pl ktoś założył opcje kilka godzin po rozpoczęciu postępowania, ja się spóźniłem.

Domena która była początkiem tematu czyli wyrobyhutniczne.pl oddana za 1zł :lol:

Posted (edited)
Możecie mi wyjaśnić co jest przedmiotem postepowania dla tych domen - tm, czy może ktoś się uparł by ich nie oddać?

Dla domen NASK-owych "postępowanie wyjaśniające" jest, gdy NASK próbuje się skontaktować z abonentem, aby wyjaśnić czemu domeny nie zostały przez niego opłacone. A jak nie opłaci to umowa utrzymania domeny jest rozwiązana, a domena wchodzi w stan "po rozwiązaniu umowy" i po 5 dniach (krócej niż normalnie) jest wolna albo (częściej) ktoś ją łapie.

Edited by thomaso