Jump to content

Zastój na rynku domen?

coolos

Recommended Posts

Witam,

Nie wiem czy tylko mi się wydaje czy też w porównaniu do zeszłego roku, na rynku domen jest zastój? Ostatnio kupują odemnie jedynie domeniarze, zapytań jest również dużo mniej. Jak jest u was w porównaniu do zeszłego roku?

Pozdrawiam

I koniecznie na lato i Lato. ;)

Wydaje się, że lato to świetna pora roku na zakup domen. Ale najwidoczniej (jak to już było zaznaczone na forum) więcej transakcji jest na jesieni i na wiosnę. Także pozostaje cierpliwie czekać. Tak jak na sukcesy naszych orłów. :)

Wyżywać to się nie będę na Panu Grzegorzu, bo widziałem jego wyczyny na meczach oldboyów na żywo np. na Gedanii, ale mam propozycję, co do nazwy internetowej jego fanklubu, a mianowicie: przyspawany.pl ;)

Mam też propozycję do dziennikarzy, żeby zadali pytanie do Pana Prezesa: Czy może Pan wstać? Wtedy wszystko się wyjaśni... :lol:

Wydaje się, że lato to świetna pora roku na zakup domen. Ale najwidoczniej (jak to już było zaznaczone na forum) więcej transakcji jest na jesieni i na wiosnę. Także pozostaje cierpliwie czekać. Tak jak na sukcesy naszych orłów. :)

Wyżywać to się nie będę na Panu Grzegorzu, bo widziałem jego wyczyny na meczach oldboyów na żywo np. na Gedanii, ale mam propozycję, co do nazwy internetowej jego fanklubu, a mianowicie: przyspawany.pl ;)

Mam też propozycję do dziennikarzy, żeby zadali pytanie do Pana Prezesa: Czy może Pan wstać? Wtedy wszystko się wyjaśni... :lol:

:D W końcu nie bez kozery piosenka Euro 2012 to "Nieskończone Lato" :)

Wakacje to świetny okres na realizacje opcji, nawet rok temu spadały naprawdę kozackie generyki.

Początek i koniec roku jest bardzo korzystny dla rynku domen - firmy wykorzystują nadwyżki i kupują nakręcając koniunkturę, ciężko liczyć na to samo w okresie wakacyjnym gdy osoby decyzyjne mają zazwyczaj urlopy. Oczywiście inwestorzy wyprzedają się z adresów szukając środków na rekreację więc dokonują nieracjonalnych decyzji i sprzedają porządne adresy za drobne.

W ME 2012 upatruję szansy dla domen - na allegro nikt już nie będzie wrzucać adresów tego typu ;)

Edited by Adelard