Jump to content

Recommended Posts

Posted

Problem z jakim sie borykam, to domena dla okreslonego regionu. Powiedzmy, ze to nazwa powiatu. Wszystko pozajmowane. Nawet egzotyczne koncowki.

Pod jakimi frazami mozna jeszcze poszukac oprocz:

naszemiasto, waszemiasto, twojemiasto. mojemiasto, miasto24, echomiasta, wmiescie, zmiasta, e/e-miasto, glosmiasta, zyciemiasta, powiatmiasto, regionmiasta, kuriermieszczanski/miasta...

PS. Podobny temat juz byl, lecz nie potrafie go wyszukac.

Posted (edited)

Zależy na jaki cel - spekulacyjny czy na portal ;)

Na ten pierwszy domena powinna być pierwszorzędna, żadne mojawarszawa, waszawarszawa czy naszawarszawa mam przeczucie że się szybko i za wielką kwotę nie sprzeda, w to raczej nie warto inwestować. Natomiast cel drugi - portal, tu wiele firm ma zajęte przeróżne twory - mmwarszawa, regio etc. często są to twory zastrzeżone, nawet jakbyś zarejestrował taki adres to publikując treści nie dość że pracujesz za darmo na czyjąś markę to w przyszłości możesz się liczyć z odebraniem adresu.

Odpuściłbym sobie domain hacki, to nie ma sensu, ewentualnie .com i .net - .eu w tym zakresie się raczej nie przyjęło.

Edited by Adelard
Posted (edited)

PS. Podobny temat juz byl, lecz nie potrafie go wyszukac.

Gdzieś się w nim chyba wypowiadałem :)

Powiem to co wcześniej. Ja szukałbym w znanych w mieście/ regionie symbolach.

Ponownie przytoczę Lublin i koziołek.

E: literówka

Edited by Mr.Tea
Posted

Zależy na jaki cel - spekulacyjny czy na portal ;)

...

Odpuściłbym sobie domain hacki, to nie ma sensu, ewentualnie .com i .net - .eu w tym zakresie się raczej nie przyjęło.

Zdecydowanie na wlasny portal :) Odnosnie .com, .net i .eu wszystko sensowne tez zajete (w ogole wszystkie sensowne koncowki i frazy pozajmowane).

Gdzieś się w nim chyba wypowiadałem :)

Powiem to co wcześniej. Ja szukałbym w znanych w mieście/ regionie symbolach.

Ponownie przytoczę Lublin i koziołek.

E: literówka

Niestety ten region/miasto jest... "bezplciowy" bez zadnych specyficznych symboli.