Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szukałem szperałem po forum i nie mogę nic nie znalazłem na temat skąd wyczaić kontakty do klienta końcowego .

Pozdrawiam

ps. Jeśli jest taki temat na forum to proszę o podanie linku

Posted (edited)

ja mam znajomą wróżkę, mogę podać jej nr na pw. Najlepiej jej wychodzi szukanie KK z fusów z kawy.

tak bardziej na serio:

zależy jakie masz domeny. Jeśli są dobre, to klienci sami Cię znajdą, jeśli złe to po co rejestrowałeś? :)

Jesli już masz kijowe domeny to podpowiedzią może być pkt.pl albo pf.pl, jednak pamiętaj - rozsyłanie ofert handlowych bez wcześniejszego pozwolenia od klienta jest karalne.

Edited by FreeS
Posted

Możesz wyszukać po branży w Panoramie Firm i wysłać maila z infem, że masz określoną domenę do sprzedaży, podaj linka z ofertą i czekaj. Być może ktoś przemyśli i coś z Tobą zadiluje. Nikt głowy Ci za to nie urwie. Biznes polega na wzajemnym składaniu sobie różnych ofert. Ja osobiście to przetestowałem w przypadku moich domen językowych wysyłając info do szkół językowych bo nie da się ukryć, że wielu ludzi nie ma świadomości o znaczeniu domeny. Aż dziw, że np. ktoś jest tłumaczem przysięgłym języka flamandzkiego i nie ma zarejestrowanej domeny jezykflamandzki.pl tylko jakąś hybrydę z której nic nie wynika. I tak z wieloma innymi językami. Od kilku dni mam całkiem duży ruch na tych domenach (jak i innych które rozreklamowałem w terenie) i może coś wyjdzie. Nie ma co czekać z założonymi rękami.

Posted

Możesz wyszukać po branży w Panoramie Firm i wysłać maila z infem, że masz określoną domenę do sprzedaży, podaj linka z ofertą i czekaj.

Ta, i czekaj na problemy za spam.

Jedyna forma kontkatu z kk pozyskanym w ten sposob to telefon.

Posted

Jeżeli ktoś prowadzi określony biznes w konkretnej branży i otrzymując ofertę, która może jego biznes usprawnić traktuje jako spam to jest niepoważnym człowiekiem. Ja przynajmniej jak dostaję od podmiotów z którymi wcześniej nie współpracowałem jakąś ofertę to traktuję ją jako szansę na zrobienie dodatkowego biznesu. Inna kwestia czy z niej skorzystam. Po to m.in. ogłoszeniodawcy publikują w pf swojego maila. Nie widzę w tym nic złego.

Posted

Możesz wyszukać po branży w Panoramie Firm i wysłać maila z infem, że masz określoną domenę do sprzedaży, podaj linka z ofertą i czekaj. Być może ktoś przemyśli i coś z Tobą zadiluje. Nikt głowy Ci za to nie urwie. Biznes polega na wzajemnym składaniu sobie różnych ofert.

513581 ma racje. Twoja wizja jest idealna jednak w życiu jest niestety inaczej.

"W 2003 roku weszła w życie ustawa ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Art. 10 wymienionej ustawy mówi wyraźnie "Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej" mało tego, wysyłanie ofert handlowych bez uprzedniego uzyskania zgody stanowi czyn nieuczciwej konkurencji."

Posted

Jeżeli ktoś prowadzi określony biznes w konkretnej branży i otrzymując ofertę, która może jego biznes usprawnić traktuje jako spam to jest niepoważnym człowiekiem. Ja przynajmniej jak dostaję od podmiotów z którymi wcześniej nie współpracowałem jakąś ofertę to traktuję ją jako szansę na zrobienie dodatkowego biznesu. Inna kwestia czy z niej skorzystam. Po to m.in. ogłoszeniodawcy publikują w pf swojego maila. Nie widzę w tym nic złego.

Pomysl ze taka osoba moze dostawac kazdego dnia po kilka takich propozycji zakupu cudownej domeny, ktora w wiekszosci przypadkow nic nie jest warta - i uznaje cos takiego za strate czasu i spam. Ktoregos dnia moze miec dosc takich wiadomosci i postanowi podjac kroki by ich juz nie dostawac - moze wlasnie wtedy dostanie Twoja wiadomosc i skorzysta z ustawy ktorej fragment podal Gibu.

Posted (edited)

Oto i link

Dobre. ;) Tu jest nawet formularz kontaktowy do kk (jak na kk.pl to musi być ten mityczny kk co o nim mówią) - klik.

A tak serio to najbardziej zgadzam się z powyższą wypowiedzią SELES-a.

Edited by thomaso
Posted

"W 2003 roku weszła w życie ustawa ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Art. 10 wymienionej ustawy mówi wyraźnie "Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej" mało tego, wysyłanie ofert handlowych bez uprzedniego uzyskania zgody stanowi czyn nieuczciwej konkurencji."

Ale już wysłanie tego samego pocztą tradycyjną chyba nie jest zakazane?

Posted

Jak ktoś potrzebuję to kupi, a jak nie to nie. Nie ma co za bardzo szukać kk na siłę, no chyba że masz zamiar po prostu pozbyć się domeny się za grosze.