Jump to content

Cos prostego dla starego!

tylko

Recommended Posts

Witam

Udało mi się odzyskać hasło do di.pl, zrobiłem to bo potrzebuje "fachowej" porady jak tu się odnaleźć w świecie domen po ładnych paru latkach. Mianowicie, znalazłem sobie domenę, którą chciałbym wykupić jednak potrzebuje Państwa porady, u którego rejestratora mogę ją zarejestrować. Odpowiedź prosta, u którego sobie chce powiedzą cwaniaczki, jednak chodzi mi o to żeby nie ponieść jakiś ukrytych kosztów typu domena pl za darmo ale zapłać 39.99zł za to i za to. Dodatkowo chciałbym żeby z domeną móc sobie kupić hosting i intuicyjne oprogramowanie do robienia prostych stron.

Na pewno doświadczeni użytkownicy znają większość najlepszych i najpewniejszych miejsc do rejestrowania domen wiec bardzo proszę o pomoc.

Sprawdź ofertę AZ, jedną domenę .pl masz za darmo (bez ukrytych kosztów, z łatwym dostępem do authinfo), odnośnie hostingu to niektóre firmy oferują oprogramowanie RVSitebuilder - np. mzone.pl ono znacznie przyśpiesza budowę strony.

heh, az.pl miałem domeny u nich ładnych kilka lat temu, jednak mój romans z nimi nie jest wspominany najlepiej jednak nie pamiętam czemu,

więc próbuję jeszcze raz póki co odzyskałem swoje hasła, zmieniłem dane z firmowych na indywidualne i wybrałem co chce w koszyku:

- założenie dysku online 250MB - cena 0zł

Napewno taka ilość MB mi wystarczy natomiast wydaje mi sie to strasznie mało

- otwarcie konta personal 3 miesiące 29.52zł z podatkiem

- otwarcie konta WEBski Kreator WWW na 3 miesiące - cena 0zł

- rejstracja domeny xxxx.pl - cena 0 zł

Mam pytanie odnośnie długości konta personal na 3 miesiące. Czym jest to konto?? Czy jest to hosting, który ja rozumie przez miejsce na swoja stronę tzn. wszystkie pliki dotyczące strony umieszczone na serwerze az? Jeśli tak to po co dysk online? A może sam dysko online to porostu dodatkowa usługa od az.pl do przechowywania danych?

Edited by tylko

Zapomniałem jeszcze o jednym ważnym aspekcie dla mnie, to jest zamierzam owe domeny po rejestrować długoterminowo, a więc jak wygląda ceny przedłużeń domen u danych rejestratorów na kolejny rok, który z rejestratorów jest najbardziej konkurencyjny?

A konto hostingowe to jakieś specjalne wymagania?

generalnie AZ.pl ma wszysto OK jesli chodzi o procedury, wszystko OK i tanio na pierwszy rok, ale potem wydaje się być stosunkowo drogim rozwiązaniem. Dla postawienia kilku stron www osobistych czy podpięcia pod domeny prostych static pages lub kilku wordpressów, to warto poszukac czegoś tańszego. Ja mam hostingi hekko.pl i proste.pl Masz 14 dni na przetestowanie konta.