Jump to content

Recommended Posts

Posted

hea7en.info

http://i.minus.com/ibMKmpMpi70m1.png - ostatnie 30 dni wg Google Analytics

Witam!

Prowadzę od prawie dwóch lat mały serwis - mieszanka porad i informacji związanych z Windowsem, usługami Google'a, coś ala howtogeek.com. Chociaż dla mnie jest to pewnego rodzaju sandbox, w którym testuję sobie różne koncepcje i rozwiązania, to jednak strona generuje ruch, w zależności od narzędzia mierzącego jest to 250-700 unikalnych odwiedzin dziennie. Naturalnie zanim bym decydował się na jej sprzedaż, kilka kwestii poprawiłbym (teraz testuję nowy motyw, który jest jeszcze nieukończony, ale mam inne dopracowane).

Tak czy siak, chciałbym mieć jakiś obraz tego, ile ta domena, czy też cały serwis, może być warte. Niebardzo mam koncepcję na jakiś model biznesowy, nie wiem jak to spieniężyć, i zastanawiam się, czy działać w temacie dalej i próbować walczyć o jakieś zyski, czy po prostu sprzedać to i raz zarobić.

Z tego co zdążyłem się zorientować, domeny, tak jak moja z 7 są dość mocno hejtowane, tak samo jak suffix .info. Raczej zakładam że domena poszłaby z całym serwisem, bo bez 7 i info ta strona raczej nie miałaby prawa bytu :)

Dodam jeszcze, że strona ma PR 2/10 oraz fanpage z 650 fanami.

Pozdrawiam, Adam, hea7en.info.

Posted (edited)

Źle trafiłeś Adamie. Zaraz otrzymasz kilka wzajemnie wykluczających się "wycen':

- że 10 K netto

- że reg fee

- że to :ph34r:

- że KK da 2 K, a D2D cię oszcza.

Pozdrawiam serdecznie, też Adam

Sorry, ale takie teksty nic nie wnoszą.

Proponuję więcej luzu i mniej zgorzknienia :)

A sama domena (bez ewentualnego serwisu) to jak już zauważyli poprzednicy - :ph34r:

Edited by andrasz
Posted

Sorry, ale takie teksty nic nie wnoszą.

Proponuję więcej luzu i mniej zgorzknienia :)

Standardowe pierwsze objawy, gdy nie sprzedają się własne :ph34r: (a przecież minęło już "tyle" czasu i już interes dawno powinien śmigać wedle przyjętego przez siebie założenia), do tego na forum kilka razy sprowadzili na ziemię z wycenami -_-

Co do domeny - 0 PLN

Sebastian

alpine5

Posted

Standardowe pierwsze objawy, gdy nie sprzedają się własne :ph34r: (a przecież minęło już "tyle" czasu i już interes dawno powinien śmigać wedle przyjętego przez siebie założenia), do tego na forum kilka razy sprowadzili na ziemię z wycenami -_-

Co do domeny - 0 PLN

Sebastian

alpine5

Nie przejmuj się Seba, póki co nie muszę płakać na forum, że zbieram na wakacje jak Ty swego czasu. Nie oceniaj, nie będziesz oceniany. Tym bardziej nie oceniaj mojego poczucia humoru, nie dasz rady.

Posted

Nie przejmuj się Seba, póki co nie muszę płakać na forum, że zbieram na wakacje jak Ty swego czasu. Nie oceniaj, nie będziesz oceniany. Tym bardziej nie oceniaj mojego poczucia humoru, nie dasz rady.

Na 99% z kimś mnie pomyliłeś, ale to Twoja sprawa.

Nie dalej jak wczoraj obiecywałeś w jednym z tematów, że powstrzymasz rynsztokowe słownictwo a dziś piszesz, że ktoś kogoś oszcza. Gratuluję języka.

Sebastian

alpine5