Jump to content

Recommended Posts

Posted

prawoprosto.pl

Proszę o wycenę domenę prawoprosto.pl

Mam tą domenę już prawie 2 lata i postawiłem na niej portal o prawie. Niemniej, jestem ciekaw, ile może być warta sama domena, bo od wielu znajomych słyszałem, że "świetnie brzmi".

Nie zasmucicie mnie tym, że to nindża, bo nie zamierzam się jej na razie pozbyć, no ale jestem po prostu ciekaw, na ile można wycenić taki zbitek słów. Pozdrawiam :).

Posted (edited)

Zmień znajomych bo obecni Cię oszukują...:)ta domena nie brzmi świetnie, bo brzmi paskudnie. Dużo lepsze brzmienie mają: prosteprawo, poprostuprawo, itp. Jaki ruch masz ?

#

JakimPrawem.pl

Edited by Bazyli
Posted

To nie jest miejsce na dzielenie się takimi informacjami :).

Dzięki za feedback, oczywiście nie zmienię znajomych z uwagi na post na forum.

Chciałbym też zauważyć, że Twoje propozycje mają trochę inny wydźwięk, tzn:

- prawoprosto jest dlatego, że my tłumaczymy prawo prosto - oddaje ideę portalu,

- proste prawo to już określenie samego prawa, które proste nie jest, bo jakby było proste, to nie trzeba by było w ogólne portali ani wielu innych około-prawnych rzeczy,

- po prostu prawo - za długie i nie oddaje idei portalu

- jakim prawem to chyba dobra nazwa na jakiś program telewizyjny w stylu Sprawy dla reportera :P

No, dobranoc Bazyli.

Posted

Niemniej, jestem ciekaw, ile może być warta sama domena, bo od wielu znajomych słyszałem, że "świetnie brzmi".

Nie zasmucicie mnie tym, że to nindża, bo nie zamierzam się jej na razie pozbyć, no ale jestem po prostu ciekaw, na ile można wycenić taki zbitek słów.

Zgadzam się z tym co pisze Bazyli. Zmień znajomych ;)

A tak poważnie, to gdy pytasz o wartość samej domeny, pomijając kontekst ewentualnej strony, która na niej stoi, to jest warta 0 PLN. Po prostu dlatego, że ewentualny KK ma do wyboru ogrom podobnych rozwiązań i nie ma powodu aby płacił za coś co nie jest utrwalonym związkiem frazeologicznym. A jeśli już rzeczywiście sądzisz, że takie zestawienie jest najlepsze z możliwych, to w tym wypadku (odwrotnie, niż w ocenianym obok "przedstawiciele-handlowi"), lepsza jest wersja "prawo-prosto", bo ten myślnik podkreśla kontrę tego zestawienia, tak jak pisze się, że "kolejka na Kasprowy jeździła ciągle góra-dół". Szybko znajdź w kieszeni 11 PLN i rejestruj jeśli jest jeszcze wolna. Bo ktoś może zrobić podobną jak Ty stronę i będzie miał lepszą domenę z kreską.