Jump to content

akademia-malucha.pl

Recommended Posts

Posted

akademia-malucha.pl

Witam

Co sądzicie o domenie:

akademia-malucha*pl

Mnie się podoba, mimo iż jest z myślnikiem.

Podobne domeny zagospodarowane częściowo.

Jak oceniacie?

Pozdrawiam

SirCzako

Posted

akademia-malucha.pl

(...)

Mnie się podoba, mimo iż jest z myślnikiem.

Podobne domeny zagospodarowane częściowo.

Wygląda bardzo sympatycznie i to jest duża zaleta takiej nazwy ... no właśnie nazwy, bo jest to ewidentnie domena pod nazwę przedszkola, ewentualnie - trochę naciągając - na jakąś szkołę językową dla młodszych dzieci. Dowodem na "sympatyczność" jest wygooglowana spora liczba placówek o tej nazwie.

Czyli juz dwie zalety mamy: sympatyczność i istnienie potencjalnych KK.

Teraz wady.

Potencjalni KK istnieją, ale fakt, że działają na różnych dziwnych domenach (w Nowym Dworze Mazowieckim "aMalucha.pl") nie jest jednoznaczne z ich zainteresowaniem Twoją domeną. Tego typu placówki są przedsięwzięciami lokalnymi i generalnie nie potrzebują prestiżowych (czytaj: drogich) domen. To nie są hotele kupujące "lesnapolana.pl" ;) Minusem jest oczywiście także myślnik.

Podsumowując. Myślę, że domena ma szanse na sprzedaż. Zarówno przez już istniejącą placówkę o takiej nazwie, jak i kogoś kto szuka fajnej nazwy dla przedszkola. Do pierwszego można samemu trafić (piszę z pełną świadomością, przy takich kwotach nie działa syndrom słabej pozycji negocjacyjnej przy wyjściu z własną ofertą), bo nie sądzę, aby sami szukali, pytanie jak drugi rodzaj klienta trafi do Ciebie. W pierwszym przypadku możesz zapewne osiągnąć jakieś xxx, może nawet średnio/wyższe. W drugim możesz czekać, czekać, czekać ...