Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

wojmasz napisał:

miałem wersję bez myślnika - zero zainteresowania, poszła za jakies parę zł...

Ja planuję wziąć internet i poszukać punktów foto - wysłać im e-maile z ofertą.

Edited by master17
Posted

Tylko zostaw nam trochę tego internetu, co by chociaż Forum można było przeglądać...

Domenka słaba, nt. mailingów poczytaj najpierw co nieco, bo możesz się nadziać na kogoś, komu się Twoja oferta nie spodoba i będziesz miał spore plecy finansowe...

Posted

Gdzie chcesz go wziąć? :D

Może uda się osiągnąć niskie xxx, ale to max co może z tego być. Dlatego nie przesadzałbym z mailingiem, jego koszty zdecydowanie przewyższą wartość ewentualnej sprzedaży ;-)

Posted

Tylko zostaw nam trochę tego internetu, co by chociaż Forum można było przeglądać...

Domenka słaba, nt. mailingów poczytaj najpierw co nieco, bo możesz się nadziać na kogoś, komu się Twoja oferta nie spodoba i będziesz miał spore plecy finansowe...

Tak poczytaj, jak "zaczynałem" owy biznes to miałem małą przygodę, ale wybrnąłem z niej bezkosztowo:) Jednak teraz już wiem co wolno. W skrócie: nie opisuj na co może przydać się domena, nie pisz kwoty, nie reklamuj ogólnie w e-mailu, napisz o prośbę możliwości wysłania oferty dla takiej domeny, sam podpis i koniec. Może nie powinienm pisać, bo spotkam się z gromem niektórych osób, ale jeśli pisze się dobrego e-maila to można traktować to jako kanał sprzedaży, a nie rodzaj SPAM-u. Gdybym nie wysłał prośby do Klienta to nie sprzedałbym być może swojej domeny: osuszanie.com.pl za 2k. Taki mały OT.

300 PLN po mailingu może okazać się sukcesem...

Sebastian

alpine5

Uważam Sebastian, że wogóle kwota powyżej 50zł będzie sukcesem, ale życzę jak najwięcej.

Posted

saledomain napisał:

W skrócie: nie opisuj na co może przydać się domena, nie pisz kwoty, nie reklamuj ogólnie w e-mailu, napisz o prośbę możliwości wysłania oferty dla takiej domeny, sam podpis i koniec.

Dziękuję za te wskazówki :)

Posted (edited)

Poczekaj jeszcze trochę zanim wyślesz maile, może ktoś się jednak zgłosi bo jak roześlesz maile to musisz się liczyć dużo niższą kwotą sprzedaży niż w momencie kiedy kk sam się zgłosi, a po mailingu będzie właściwie pozamiatane.

No i zwiększ trochę tą kwotę przy ofercie KT :P

Edited by sebastian0000