Jump to content

KlinikaOnkologii.pl

Recommended Posts

Posted

Powtórzę to co całkiem niedawno pisałem w kontekście innej domeny.

Klinika to oddział szpitalny stanowiący część szkoły wyższej lub instytutu naukowego.

Tak więc:

- po pierwsze - drastycznie ogranicza to grono potencjalnych KK,

- po drugie - z racji tego, że są to jednostki budżetowe, prawdopodobieństwo, że zapłacą za domenę coś więcej, niż niskie xxx jest mało realne, szczególnie w kontekście tematu onkologicznego, gdzie są ciągłe kłopoty z pieniędzmi (brak ich na leki, itp.), o czym stale pisze prasa.

Oczywiście życzę powodzenia, ale szczerze wątpię w dobrą sprzedaż.

Posted

Powtórzę to co całkiem niedawno pisałem w kontekście innej domeny.

Klinika to oddział szpitalny stanowiący część szkoły wyższej lub instytutu naukowego.

Tak więc:

- po pierwsze - drastycznie ogranicza to grono potencjalnych KK,

- po drugie - z racji tego, że są to jednostki budżetowe, prawdopodobieństwo, że zapłacą za domenę coś więcej, niż niskie xxx jest mało realne, szczególnie w kontekście tematu onkologicznego, gdzie są ciągłe kłopoty z pieniędzmi (brak ich na leki, itp.), o czym stale pisze prasa.

Oczywiście życzę powodzenia, ale szczerze wątpię w dobrą sprzedaż.

Ale to czysta teoria raczej..

Ale w praktyce uzywa się tego określenia do prywatnych placówek jak np. klinik stomatologicznych.

Posted

Na chwilę obecną wartość tej domeny jest raczej niewielka. Nawet zapytałem mojego dobrego kumpla lekarza, specjalistę onkologa, czy nie chciałby tej domeny. Z tego co się orientuję, to oni mają niezłą kołomyję bez zakładania stron w internecie. Ale wszystko się zmienia - życie przenosi się do sieci. Może z czasem np. za 5 lat będzie warta 5iksów.

Posted

Ale to czysta teoria raczej..

Ale w praktyce uzywa się tego określenia do prywatnych placĂłwek jak np. klinik stomatologicznych.

No nie wiem, czy tylko teoria. Sam widziałem, jak w ubiegłym roku na budynku prywatnego ośrodka (w mieście nie ma uczelni medycznej) wisiał napis "Klinika XXXXXX", w tym roku jest nazwa "MED-XXXXXX". Nie znam przyczyn tej sytuacji, ale nie jest wykluczone, że podszywanie się pod medyczną placówkę NAUKOWĄ nie jest tak zupełnie dowolne.

Ale nawet jeśli uznamy, że ktoś mimo wszystko uzna nazwę "klinika" za równoznaczną przychodni, to jest różnica między dużo bardziej komercyjną dziedziną jaką jest stomatologia (a nawet chirurgia, nie mówiąc o weterynarii), a onkologią.

Posted

Według mnie ta domena należy do takich co się sprzedają za bardzo dużo albo w ogóle. Konkretna, ale czy się doczekasz na kk ?

powodzenia.

Jestem podobnego zdania.

Ale wszystko się zmienia - życie przenosi się do sieci.

W przypadku niektórych pacjentów onkologii życie się kończy, a nie przenosi do sieci :blush:

W ogóle to najlepiej gdyby w sprawie wyceny tej domeny wypowiedział się Seles.

Ja bym jej nie puszczał szybko i za byle jakie pieniądze (tak sobie wymyśliłem, że poniżej 4k PLN bym nie sprzedał, gdybym był jej obecnym abonentem - nawet gdybym miał czekać na KK 2-3 lata).

Sebastian

alpine5