Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dita.pl

Sprawa wygląda następująco:

Chciałbym zacząć promować swoje portfolio (aukcje i oferty Kup TERAZ) poprzez krótką czteroliterową domenę *pl. Dotychczas zbiór moich domen można było obejrzeć pod adresem TargiDomen.pl, ale wydaje mi się, że dużo krótsza i w jakiś sposób intrygująca domena (a niekoniecznie coś znacząca), może być łatwiejsza do zapamiętania dla osób nie związanych na co dzień z domenami.

Siedziałem 3 dni szukając jakiejś fajnej 4-ro literówki, zarezerwowałem 25 (oczywiście przejrzałem ułamek wszystkich kombinacji 4-ro literowych). Na początku chciałem, żeby domena była tylko dźwięczna i łatwo zapamiętywalna, potem dodałem kryterium, żeby był to niby skrót, który można rozwinąć jako Domeny Internetowe + jakieś dwa sensowne słowa (czyli dwie pierwsze litery tych słów). Im dalej w las, tym mniej mi się podobały te, które zarezerwowałem. Koniec końców zarejestrowałem dziś:

DITE.pl

Pytanie - czy jest łatwo wpadająca w oko (mam zamiar zrobić m.in. naklejkę na samochód, może nawet z jakimś prostym logo), ucho i zapamiętywalna ?

Gdyby trzeba było jakoś rozwinąć ten niby skrót DITE, to co by to mogło być (bo mi jak na razie przychodzi tylko na myśl coś z związanego z domenami i telefonią :unsure: ) ?

O wycenę nie pytam, ale gdyby ktoś chciał się również w tej kwestii wypowiedzieć, to bardzo proszę.

Z góry dziękuję za wszystkie opinie/podpowiedzi/sugestie/wyceny.

Sebastian

alpine5

Posted

Nie wiem dlaczego w temacie pojawiło się Dita.pl a nie Dite.pl, proszę administrację o zmianę, bo sam nie mogę już przeedytować po minucie od napisania posta :ph34r: .

Posted

Ja bym pod portfolio zarejestrował domenę która wizualnie chociaż w pewnym stopniu kojarzy się z domainingiem. Poza tym rozwijanie skrótu dla 4-literówki gdzie początek ma brzmieć Domeny Internetowe jest zdecydowanie przekombinowane. W ostateczności wybrałbym wariant Dite - Broker Domen czy Dite - Domeny Internetowe, ale na pewno nie rozwijał całego skrótu. Sam fakt, że najpierw ją zarejestrowałeś a teraz na siłę próbujesz sklecić to jakoś w logiczną całość powinien Ci dać do myślenia. Powodzenia.

Posted

Nie wiem dlaczego w temacie pojawiło się Dita.pl a nie Dite.pl, proszę administrację o zmianę, bo sam nie mogę już przeedytować po minucie od napisania posta :ph34r: .

Wychodzi na to, że nawet dla właściciela łatwa do zapamiętania nie jest :)

• Like 1