Jump to content

fotograficy.com.pl fotografslubny.biz fotolab.com.pl fotomania.com.pl kadrowanie.com.pl obiektywem.pl sesjeplenerowe.pl sesjezdjeciowe.com.pl

kk  

18 members have voted

1. 1. Domena dla fotografa

• fotograficy.com.pl
    • fotografslubny.biz
      0
    • fotograf"miasto".pl
    • fotolab.com.pl
    • fotomania.com.pl
      0
    • kadrowanie.com.pl
      0
    • obiektywem.pl
    • sesjeplenerowe.pl
    • sesjezdjeciowe.com.pl
    • teleobiektyw.com.pl
      0
    • wspomnienia.eu
    • No niech Wam będzie: ŻADNA :)

Recommended Posts

Posted

fotograficy.com.pl

fotografslubny.biz

fotolab.com.pl

fotomania.com.pl

kadrowanie.com.pl

obiektywem.pl

sesjeplenerowe.pl

sesjezdjeciowe.com.pl

teleobiektyw.com.pl

wspomnienia.eu

Cześć Wam:)

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze domeny na moją stronkę. Generalnie chodzi o fotografię ślubną, jednak tez się nie będę ograniczał i przyjmę każdego rodzaju "fotozlecenia".

Wiem, że my tu wszyscy nastawieni mocno na komercję, ale tu przede wszystkim chodzi o to, że gdy Panna Młoda zobaczy mój adres na bilboardzie, to żeby jej najłatwiej w główce utkwiło ;)

Dla zobrazowania wklejam przykładowe banerki - każda nazwa w dwóch wersjach - proszę zerknijcie w pierwszej kolejności na te obrazki i nabierzcie do nich sympatii :D

Z góry serdeczne dzięki - mocno mi pomożecie w tej kwestii :)

page0001r.jpg

page0002x.jpg

page0003w.jpg

Posted (edited)

jako przyszła panna młoda ;] przyznam, że po przejrzeniu kilkakrotnie listy, wskazałabym (i wskazałam w ankiecie) na trzy adresy, które zapadły mi w pamięć, niestety każda ma swoje minusy

- wspomnienia.eu - przy czym planując ślub raczej myśli się o przyszłości, a samo pojęcie 'wspomnień' naturalnie odnosi się do tego, co było;

- sesjeplenerowe.pl - w kontekście ślubu ogranicza niestety tematykę zdjęć do jednego aspektu, niekoniecznie najistotniejszego.

- obiektywem.pl - jak dla mnie najlepsza z tej trójki.

Z własnego doświadczenia - przeglądając w ostatnich miesiącach stosy ofert fotografów poleconych przez moich znajomych (czyli uznanych za wartych zapoznania się) byli przede wszystkim tacy, którzy w domenie mieli imię i nazwisko (ew. nazwisko) - co pozostawiam Ci do przemyślenia :)

Powodzenia życzę.

Edited by thurisaz
Posted

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze domeny na moją stronkę. Generalnie chodzi o fotografię ślubną, jednak tez się nie będę ograniczał i przyjmę każdego rodzaju fotozlecenia.

To może od zarejestruj - sluby-rozwody.pl ?

Przynajmniej każdy zapamięta, że gdy będą szukali zdjęć rozwodowych, to będą mogli na Ciebie liczyć ;)

Jakie skojarzenia i emocje chcesz wywołać nazwą studia w osobie/osobach, które szykują się do ślubu ?

Wspomnienia, tak jak koleżanka wspomniała, mogą być też przykre.

Obiektywem ? No nie wiem - mam dwuznaczne skojarzenia, chociaż pod .com.pl jest coś podobnego.

Może coś bardziej pozytywnego lub niekoniecznie w nazwie kojarzonego ze zdjęciami tylko jakiś krótki brand w .pl ?

Opis zawsze możesz dodać jako slogan lub metatagi i zmieniać go jeśli okaże się, to jednak nie będzie Twoje główne źródło przychodów.