Jump to content

DobraSilownia.pl MultiPizza.pl SuperWellness.pl

Recommended Posts

Posted

DobraSilownia.pl

MultiPizza.pl

SuperWellness.pl

Proszę o opinie i ewentualne wyceny (lub chociaż króciutko ta mi się podoba, a ta nie) dla następujących domen:

DobraSilownia.pl

NaszaPizza.pl

MebleDoPracy.pl

MultiPizza.pl

GoralskieMeble.pl

WydrukiTrojwymiarowe.pl

MebleUzytkowe.pl

Cars4x4.pl

Prints24.pl

IsoDrink.pl

e-Payments.pl

TattooCenter.pl

Davanti.pl

Conformo.pl

DobreOgumienie.pl

XLPrint.pl

DarmowePrzedszkole.pl

SuperWellness.pl

KursyFryzjerstwa.pl

NaukaZycia.pl

FishPark.pl

SzkolaSamochodowa.pl

GabinetWrozb.pl

Z góry dziękuję

Sebastian

alpine5

Posted

DobraSilownia.pl

MultiPizza.pl

SuperWellness.pl

Proszę o opinie i ewentualne wyceny (lub chociaż króciutko ta mi się podoba, a ta nie) dla następujących domen:

DobraSilownia.pl

NaszaPizza.pl

MebleDoPracy.pl

MultiPizza.pl

GoralskieMeble.pl

WydrukiTrojwymiarowe.pl

MebleUzytkowe.pl

Cars4x4.pl

Prints24.pl

IsoDrink.pl

e-Payments.pl

TattooCenter.pl

Davanti.pl

Conformo.pl

DobreOgumienie.pl

XLPrint.pl

DarmowePrzedszkole.pl

SuperWellness.pl

KursyFryzjerstwa.pl

NaukaZycia.pl

FishPark.pl

SzkolaSamochodowa.pl

GabinetWrozb.pl

Z góry dziękuję

Sebastian

alpine5

Osobiście nic bym nie zarejestrował z tego zestawu...

• Like 1
Posted

Jak wyżej. Domeny jednak zarejestrowane, to coś skrobnę...

DobraSilownia.pl - Kiepskie brzmienie. Podobnie jak np. fajnaSilownia - nazwa nie bardzo.

NaszaPizza.pl - Od biedy... max 5 stów

MebleDoPracy.pl - Nie podoba mi się, ale ze względu na pół mln wyników wystawiłbym za 990zł

MultiPizza.pl - NIE.

GoralskieMeble.pl - Przestawiony szyk. Nawet prawidłowy ma tylko 4k wyników. Wystawiłbym za 0,5-1k

WydrukiTrojwymiarowe.pl - Wydruki3d byłaby dobrą domeną... Kto wie, może a nuż ktoś się trafi...

MebleUzytkowe.pl - max 5stów

Cars4x4.pl - jw.

Prints24.pl - Tutaj mogłoby zaistnieć: ksero, nadruki, reklama wielkoformatowa i sporo innych, jednak nie liczyłbym na więcej niż 1k.

IsoDrink.pl - niby fajnie brzmi, ale dopóki nie powstanie napój o tej konkretnej nazwie nie daję jej szans

e-Payments.pl - hmm... nie mam zdania...

TattooCenter.pl - Nie brzmi źle, ale np. mój SalonTatuazy*pl nie doczekał się żadnego zapytania... 0,5-1k

Davanti.pl - po włosku "przód" Eeee...

Conformo.pl - NIE

DobreOgumienie.pl - Może ktoś się pokusi dać kilka stów...

XLPrint.pl - Reklama wielkoformatowa przeżywa rozkwit, może jakiś tysiączek cudem się trafi.. Jednak z dwoma iksami chyba byłoby trafniej.

DarmowePrzedszkole.pl - NIE. Poza tym większość przeczyta "domowe" ;)

SuperWellness.pl - Nie podoba mi się, jednak 2-3 stówki niewykluczone

KursyFryzjerstwa.pl - 1k

NaukaZycia.pl - tragedia ;)

FishPark.pl - NIE

SzkolaSamochodowa.pl - raczej bez szans...

GabinetWrozb.pl - niby tak o sobie co niektórzy piszą, jednak wróżbici mają indywidualne podejście do domen... Mój SwiatWrozb*pl nie doczekał się zapytania... Gdzieś ktoś kiedyś wspominał przykład wróżbity Macieja jak tłumaczył swój adres internetowy. To był mega adres ;)

Rzeczywiście to było dla wytrwałych... Na podsumowanie jednak dodam, że raczej żadnej bym nie przedłużył gdyby nie było zapytań... Chociaż gdyby były zapytania, to bym pchał je za każdą cenę pow. 100zł ;)

• Like 2
Posted

Jak wyżej. Domeny jednak zarejestrowane, to coś skrobnę...

DobraSilownia.pl - Kiepskie brzmienie. Podobnie jak np. fajnaSilownia - nazwa nie bardzo.

NaszaPizza.pl - Od biedy... max 5 stów

MebleDoPracy.pl - Nie podoba mi się, ale ze względu na pół mln wyników wystawiłbym za 990zł

MultiPizza.pl - NIE.

GoralskieMeble.pl - Przestawiony szyk. Nawet prawidłowy ma tylko 4k wyników. Wystawiłbym za 0,5-1k

WydrukiTrojwymiarowe.pl - Wydruki3d byłaby dobrą domeną... Kto wie, może a nuż ktoś się trafi...

MebleUzytkowe.pl - max 5stów

Cars4x4.pl - jw.

Prints24.pl - Tutaj mogłoby zaistnieć: ksero, nadruki, reklama wielkoformatowa i sporo innych, jednak nie liczyłbym na więcej niż 1k.

IsoDrink.pl - niby fajnie brzmi, ale dopóki nie powstanie napój o tej konkretnej nazwie nie daję jej szans

e-Payments.pl - hmm... nie mam zdania...

TattooCenter.pl - Nie brzmi źle, ale np. mój SalonTatuazy*pl nie doczekał się żadnego zapytania... 0,5-1k

Davanti.pl - po włosku "przód" Eeee...

Conformo.pl - NIE

DobreOgumienie.pl - Może ktoś się pokusi dać kilka stów...

XLPrint.pl - Reklama wielkoformatowa przeżywa rozkwit, może jakiś tysiączek cudem się trafi.. Jednak z dwoma iksami chyba byłoby trafniej.

DarmowePrzedszkole.pl - NIE. Poza tym większość przeczyta "domowe" ;)

SuperWellness.pl - Nie podoba mi się, jednak 2-3 stówki niewykluczone

KursyFryzjerstwa.pl - 1k

NaukaZycia.pl - tragedia ;)

FishPark.pl - NIE

SzkolaSamochodowa.pl - raczej bez szans...

GabinetWrozb.pl - niby tak o sobie co niektórzy piszą, jednak wróżbici mają indywidualne podejście do domen... Mój SwiatWrozb*pl nie doczekał się zapytania... Gdzieś ktoś kiedyś wspominał przykład wróżbity Macieja jak tłumaczył swój adres internetowy. To był mega adres ;)

Rzeczywiście to było dla wytrwałych... Na podsumowanie jednak dodam, że raczej żadnej bym nie przedłużył gdyby nie było zapytań... Chociaż gdyby były zapytania, to bym pchał je za każdą cenę pow. 100zł ;)

To się nazwa profesjonalne podejście do wyceny ... ;)

życzyłbym wszystkim takich wycen ale żeby nie odbiegać od tematu dodam ,że po przeanalizowaniu dokładniej domen uważam , że potencjał ma mebledopracy.pl i tu nawet mogła by być jakaś sensacja na poziomie niskiego x.xxx

Posted

Dziękuję za dotychczasowe opinie (zwłaszcza doggystyle4), jeśli ktoś jeszcze chciałby coś napisać, to zapraszam.

Żeby nie tworzyć nowego tematu, dorzucę jeszcze do wyceny/opinii następujące domeny (zwłaszcza, że były zarejestrowane w tym samym czasie co te powyższe):

- UslugiEventowe.pl

- StrefaPREPAID.pl

- FurnitureCenter.pl

Z góry dziękuję za wpisy...

Sebastian

alpine5

Posted

Do mnie przemawiają:

UslugiEventowe.pl - choć niektórzy twierdzą, że ta branża jest już wysycona, z moich obserwacji wynika, że wciąż powstają firmy zajmujące się organizowaniem wszelakich eventów. I choć każdą taką firmę można by nazwać czymś bardziej "brandable", to sądzę, że domena określająca bezpośrednio działalność ma szanse na sensowną sprzedaż (min.1-3k w komplecie z wolnym na razie IDNem).

TattooCenter.pl - wzięłabym centrumtatuazu*pl do kompletu (widzę, że zabookowana 2h temu w AM, więc może przez Ciebie;)); myślę, że ma potencjał na okolice 1k.

KursyFryzjerstwa.pl - wystawiłabym minimum za cenę jednego takiego porządnego kursu, czyli średnio ok. 2k.

Posted

DobraSilownia.pl

MultiPizza.pl

SuperWellness.pl

(...)

Z góry dziękuję

Sebastian

alpine5

Nie jestem typem sadysty, więc nie będę się znęcał nad poszczególnymi domenami; dziwi mnie, że sam nie potrafisz dostrzec, jak bardzo są beznadziejne (przynajmniej 90% z nich) i w związku z tym musisz poddawać je ocenie. Nie piszę tego złośliwie, po prostu jest to dla mnie zastanawiające.

Szacun dla Doggystyle4, za to, że zadał sobie trud przebrnięcia przez każdą sztukę z osobna. Nie każdy jest skłonny zdobyć się na takie poświęcenie, bo biorą pod uwagę jakość domen - taki gest jest poświęceniem.

Pozdrawiam i życzę jakichkolwiek sensownych sprzedaży. Nie można przecież wykluczyć, że coś z tej listy się dobrze sprzeda, bo w świecie domen wszystko jest możliwe i nic nie powinno nikogo dziwić. Może się kiedyś okazać, że to Ty miałeś rację (rejestrując te domeny), a nie ja (oceniając je).

Posted

Davanti.pl

Conformo.pl

Te dwie mi się podobają ale w razie braku zainteresowania puściłbym na LM chyba że w ciągu roku byłyby oferty w celu "zbadania oczekiwań" wtedy trzymałbym dłużej i cenił na 1,5 - 2,5k.