Jump to content

www.kredyt-gotowkowy.pl

Recommended Posts

Posted (edited)

Gdy się wpisuje w google kredyt gotówkowy, to pod tą frazą, wymieniane są różne porównywarki, kalkulatory, rankingi kredytów w różnych bankach.

Nazwa trochę długa i w dodatku ten nieszczęsny myślnik... Mówiąc lub pisząc kredyt, to najczęściej kredyt każdemu i tak kojarzy się z tym, że jest to kredyt gotówkowy.

Co innego gdybyś miał domenę kredyt.pl lub nawet inne końcówki tej frazy, bo jest to fraza pożądana dzisiaj ale jak wpiszesz sobie w home, to te końcówki tej frazy masz wszystkie zajęte :)

Podsumowując:

Jeśli chodzi o zagospodarowanie tej domeny jako porównywarka, ranking kredytowy, to myślę, że nawet gdyby się znalazł ktoś, czytaj: ( KK ), który ma ileś tam banków w ofercie i udziela kredytów, to nie będzie skłonny zapłacić dużo za tą domenę...

Widziałem też, że Twoja fraza domeny bez myślnika jak i inne końcówki tych domen są na parkingu co nie przypisuje atrakcyjności Twojej domenie.

W mojej ocenie jakiś desperat mógłby dać do 2k ale rozmawiamy o kliencie końcowym. Taka mała rada:

( Zorientuj się po ile jest wystawiona wersja Twojej domeny bez myślnika a wtedy będziesz mógł też bardziej elastycznie podejść do KK jeśli chodzi o wycenę swojej domeny :-) KK jeśli trafi na Twoją domenę, z pewnością nie omieszka zapytać sprzedawcy, który ma Twoją frazę bez myślnika a wtedy jak Ty sprytny lisek będziesz już wiedział z dużym prawdopodobieństwem, że osoba dzwoniąca do Ciebie zna cenę Twojego konkurenta :-)))

Jeśli chodzi o d2d, to jak wystawisz na allegro lub aftermarket, to za 50-100zł zł jest szansa sprzedać :)

Za bardzo nie widzę zastosowania tej domeny dla firmy, której nazwa miała by się stać ich brandem...

Pozdrawiam

mlm

Edited by mlm
Posted

Jakieś zapytania/oferty przez te dwa lata?

Co prawda zgodze się z przedmówcą, że domena trochę przydługawa jednak myślnik w tym wypadku czyni ja właśnie bardziej czytelną.

Lepsza byłaby w tym wypadku za to liczba mnoga i wtedy myślę, że nawet niskiee xxxxx od KK byłoby do wyciągnięcia (patrz choćby na naprawdę prężnie rozwijającą się firma z mojego miasta funkcjonująca pod domeną kredyty-chwilowki.pl)

Reasumując, kredyty gotówkowe to moim zdaniem dobra domenaz potencjałem na sprzedaż. Wystawiłbym na giełdę z ceną 6-7k, a sprzedał przy ofercie nie niższej niż rzędu 4k.

Posted

Jakieś zapytania/oferty przez te dwa lata?

Co prawda zgodze się z przedmówcą, że domena trochę przydługawa jednak myślnik w tym wypadku czyni ja właśnie bardziej czytelną.

Lepsza byłaby w tym wypadku za to liczba mnoga i wtedy myślę, że nawet niskiee xxxxx od KK byłoby do wyciągnięcia (patrz choćby na naprawdę prężnie rozwijającą się firma z mojego miasta funkcjonująca pod domeną kredyty-chwilowki.pl)

Reasumując, kredyty gotówkowe to moim zdaniem dobra domenaz potencjałem na sprzedaż. Wystawiłbym na giełdę z ceną 6-7k, a sprzedał przy ofercie nie niższej niż rzędu 4k.

PS. Obstawiam, ze za 1-1,5k mogłaby się sprzedać na aukcji domen przechwyconych.

Edit: Przepraszam za błędy, ale pisane z telefonu czego nie lubię zbytnio.