Jump to content

AdamekSzpilka.pl SzpilkaAdamek.pl Adamek-Szpilka.pl Szpilka-Adamek.pl

Recommended Posts

Posted

AdamekSzpilka.pl

SzpilkaAdamek.pl

Adamek-Szpilka.pl

Szpilka-Adamek.pl

Trochę mnie bawi to wyzywanie Adamka przez Szpilkę, ale psychoza jaka ogarnęła kibiców na temat tej walki oznacza jedno - ta walka się odbędzie i to najprawdopodobniej w PPV, bo promotorzy nie przejdą obojętnie wobec takiej kasy.

Już nawet komiksy się pojawiają :)

http://www.ringpolska.pl/boks-w-polsce/35-wydarzenia/22497-na-luzie-komiks-adamek-vs-szpilka

Posted (edited)

Do walki i może dojdzie,ale nikomu te domeny do promocji tej walki nie będą potrzebne .Za rok domeny pewnie spadną .

Edited by plachcik
Posted

...., ale psychoza jaka ogarnęła kibiców na temat tej walki oznacza jedno - ta walka się odbędzie i to najprawdopodobniej w PPV, bo promotorzy nie przejdą obojętnie wobec takiej kasy.

nie wiem o jakiej psychozie mówisz, bo jestem kibicem i mam jakieś pojęcie o boksie i uważam, że ta walka nikomu nie jest potrzebna. Wymagania finansowe szpilki może nie są duże, ale Adamka już są i wątpie by ten ryzykował swoją reputacje bokserską dla walki o pietruszke bo o dużej kasie tu mówić nie można. Do walki może dojść w przypadku gdy szpilka stoczy kilka "wartościowych" pojedynków, ale póki co to się na to nie zapowiada. Obym się mylił.

A wracając do domeny to strata kilkudziesięciu pln.

Posted (edited)

nie wiem o jakiej psychozie mówisz, bo jestem kibicem i mam jakieś pojęcie o boksie i uważam, że ta walka nikomu nie jest potrzebna. Wymagania finansowe szpilki może nie są duże, ale Adamka już są i wątpie by ten ryzykował swoją reputacje bokserską dla walki o pietruszke bo o dużej kasie tu mówić nie można. Do walki może dojść w przypadku gdy szpilka stoczy kilka "wartościowych" pojedynków, ale póki co to się na to nie zapowiada. Obym się mylił.

Do walki dojdzie i można tu mówić o dużej kasie. Dużej dla Adamka bo możesz sobie sprawdzić ile osób przyszło na jego ostatnią walkę do Prudential. Adamek ryzykował już swoją reputację bokserską z takimi "gigantami" wagi ciężkiej jak Vinny Madalone czy Kevin McBride. Nie mów, że uniesie się honorem i zrezygnuje z walki ze Szpilką bo ten ma mniejsze umiejętności. Zresztą ile Adamek ma lat? Czy to nie czas na zbieranie kasy na emeryturę? W następnej walce pokona Cunninghama (który się praktycznie nie liczy w ciężkiej), potem dostanie eliminator i w zależności od przeciwnika - jeżeli będzie to młody, naturalny ciężki jak Seth Mitchell czy Tyson Fury to może już tą walkę przegrać - jeżeli przeciwnik będzie słabszy to wygra, ale Adamek i tak zostanie znokautowany w następnej walce z Władymirem. Tak czy siak, na jesieni 2013 akcje Adamka definitywnie spadną i zostaną mu już tylko walki dla pieniędzy, takie które będzie można medialnie sprzedać. A walkę ze Szpilką będzie można sprzedać. Szpilka w tym momencie będzie kolejną "nadzieją polskiej wagi ciężkiej" i ma taki charakter że nakręci atmosferę. Oczywiście jest też druga droga dla Adamka - może jeździć na gale do UK czy do Niemiec i być testerem dla młodych prospektów wagi ciężkiej. Tyle, że takich walk nie wygra na punkty, a i pieniądze będą mniejsze niż za "walkę stulecia" w Polsce.

P.S. Osobiście nie rozumiem tego zachwytu nad Szpilką i wolałbym żeby Adamek najpierw walczył z Sosnowskim a potem z Wachem, ale zauważam duże parcie właśnie na walkę Adamek - Szpilka, a nie na jakąś inną.

Edited by nembutal
Posted

Uważam podobnie jak dla mnie te nazwy nie mają sensu. Bo Adamek to Adamek a Szpilka to Szpilka - nie wiedzę sensu łączenia dwóch nazwisk.

Jak byś miał samą Adamek.pl czy Szpilka.pl to co innego.

Posted

Do walki i może dojdzie,ale nikomu te domeny do promocji tej walki nie będą potrzebne .Za rok domeny pewnie spadną .

I to jest chyba najbardziej trafna opinia.

Też oglądam boks jako jedną z niewielu dyscyplin (może kogoś zdziwi, ale w ogóle nie oglądam piłki nożnej, nawet spotkań reprezentacji) i jestem przekonany, że te domeny nie mają żadnego potencjału marketingowego.

Uogólniając, myślę, że jednorazowe okolicznościowe domeny mają sens tylko w przypadku rozbudowanych imprez sportowych typu igrzyska, czy mistrzostwa świata lub Europy w kilku ważniejszych dyscyplinach. Budżet nawet najbardziej głośnej jednej walki bokserskiej nie jest tak duży, aby miało sens inwestowanie w zakup na rynku wtórnym domen pod te imprezy.

A tak trochę OT, to sądzę, że Adamek to już schodząca gwiazda, chociaż i tak zdziałał sporo w bokserskim świecie i mógł być nawet legendą wagi cruiser, a stał się średniakiem wagi ciężkiej. Z kolei Szpilka ma jeszcze spory dystans do elity wagi cięzkiej i prawdopodobnie jest raczej bez szans na mistrzostwo świata, z powodów jego braków w bokserskiej technice, ale i z powodów mentalnych. Kto przeczytał tekst o Szpilce w ostatnim "Newsweeku" ten wie o co chodzi.

To może być powtórzenie casusu Sosnowskiego, czyli szansa na walkę o tytuł (i spore pieniądze) bez wielkich nadziei na zwycięstwo.