Jump to content

Recommended Posts

Posted

Miałem kilka domen związanych z księgowością i udało mi się sprzedać tylko superksiegowa.pl .Przy Twojej domenie psuje sprawę sytuacja,że pod twojaksiegowa.pl już coś istnieje . Ciężko będzie sprzedać,ale powodzenia .

Posted

Generalnie słabo, ale pod com i com.pl są jakieś firemki, więc może kiedyś ktoś się trafi.. Jednak chyba 1k będzie nie do przejścia...

Po pierwsze: zgadzam się z doggystyle4 zwracając uwagę na słusznie użyte słowo "firemki", co jednoznacznie sugeruje klienta maksimum "trzyiksowego".

Po drugie: myślnik i warianty IDN/nIDN też robią swoje.

Po trzecie: pisałem niedawno w kontekście innej domeny, że mnogość zaimków dzierżawczych w języku polskim powoduje ich domenową dewaluację, czyli inaczej mówiąc KK zamiast kupować na rynku wtórnym domenę "twojaxxxxx" za kilkaset złotych, może za kilkanaście PLN znaleźć jedną z wolnych, typu: moja, nasza, wasza, nie mówiąc już o przymiotnikach takich jak: dobra, tania, solidna, itp.

Reasumując - warta, moim zdaniem, jakieś niskie xxx, a jeśli taka jest (i tak optymistyczna) perspektywa, to czy w ogóle jest sens inwestować w takie domeny. No chyba, że ktoś nastawia się na "plankton", czyli natychmiast wystawia aukcję od 10 PLN. Dla mnie jest to bez sensu, ale "de gustibus ...", czyli po polsku "co kto lubi" :)

Posted (edited)

Dlaczego księgowy Master ocenił od 200 do 500:

- dzisiaj nie ma pojedyńczych księgowych. Są biura rachunkowe, albo mają domenę swojego biura, np. "Ola Biuro rachunkowe", albo zazwyczaj w ogóle nie interesują się założeniem o sobie stronki internetowej.

Edited by master17
Posted

Dzięki za opinie.

Nie są zbyt optymistyczne, jednak ja uważam, że sprzedaż tej domeny z zyskiem jest całkiem realna...

Inaczej bym nie zakupił

Pozdawiam

SirCzako :)

Posted

moja opinia będzie optymistyczna mimo iż księgowym nie jestem ;)

Mi się podoba, ale 1k to raczej max jaki można za nią wyciągnąć jeśli trafi się kk.

pozdrawiam

Posted

Jako były abonent tej domeny życzę powodzenia. 0 zapytań było.

Też widziałem w niej potencjał ale muszę przyznać rację Andraszowi.

PS. W razie czego mam IDN-a i biuroobrachunkowe.pl

Posted

Spokojnie

Przedłużymy raz, może drugi....

Te kilka domen, które udało mi się sprzedać też nie poszły od pierwszego strzała - nieraz potrzeba czasu :)

Zobaczymy

Dzięki za opinie

• 4 months later...
Posted

Witam

Mam ofertę na średnie XXX. Propozycję złożyła firma zajmująca się sprzedaż oprogramowania między innymi dla księgowości. Jak radzicie - brać czy ostro negocjować :)

Pozdrawiam

SirCzako

Posted

Generalnie słabo, ale pod com i com.pl są jakieś firemki, więc może kiedyś ktoś się trafi.. Jednak chyba 1k będzie nie do przejścia...

Witam

Mam ofertę na średnie XXX. Propozycję złożyła firma zajmująca się sprzedaż oprogramowania między innymi dla księgowości. Jak radzicie - brać czy ostro negocjować :)

Pozdrawiam

SirCzako

Forsuj tę magiczną barierę ;) Stać ich na tysiąc zł.
Posted

Forsuj tę magiczną barierę ;) Stać ich na tysiąc zł.

Może i stać, ale pewnie nie zapłacą za nią tyle.

Ja bym spróbował uzyskać 700 PLN i byłbym bardzo zadowolony...

Sebastian

alpine5

Posted (edited)

Twardo negocjuj... jak złożyli Tobie ofertę to pewnie u mnie też byli, a ja ich odesłałem z "kwitkiem" - z taką ceną :)

Pomyśl dobrze... jak prześledzimy 3 giełdy domen: Premium.pl, AZ.pl i AfterMarket.pl to ogólnych domen ze słowem "ksiegowa" jest bardzo mało:

Ksiegowa24.pl

e-ksiegowa.pl

KsiegowaOnline.pl

NaszaKsiegowa.pl

TopKsiegowa.pl

Twoja-Ksiegowa.pl

takich "perełek" ze kilkaset zł. się nie oddaje...

Edited by przemek30
  • 1 year later...
Posted

Ja polecam biuro rachunkowe Exlege, z którymi współpracuję już od jakiegoś czasu. Naprawdę dobrzy profesjonaliści. Sprawdźcie ich ofertę na ich stronie www.