Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niegłupia domena, ale to Eu. Cena X.XXX, ja bym wystawiał za 2 tys., bo to tylko Eu. Choć życzę powodzenia, jak najwięcej. Trudno się ocenia domeny Eu, bo nie słyszałem o wielu sprzedażach Eu - za ile. Moim zdaniem Eu jest na równi z .NET, .INFO, choć lepsze są .COM i .ORG.

Stąd jaka cena - 2 k - 10 k ? Trudno jest powiedzieć.

Posted

Top generyk w rozszerzeniu .eu - zastosowanie ( oprócz strony o tematyce ekonomicznej), to witryna prywatnej uczelni o profilu ekonomicznym.

Chociaż w obecnej sytuacji, trochę by nie pasowało, ale jak się uspokoi kryzys, wówczas taka uczelnia mogła by się reklamować: "Ekonomia.eu - studia na poziomie europejskim".

Moja wycena dla KK to 8 tys. PLN.

Posted

Nie sądzę, żeby udało się ją w przeciągu następnych 2-3 lat sprzedać za kwotę wyższą niż 2,5k PLN (a i z osiągnięciem takiej kwoty może być problem). Strzelam, że kupiona za około 350-500 PLN (mam nadzieję, że nie więcej).

Sebastian

alpine5

Posted (edited)

Zgadzam się z alpine, że może być ją ciężko sprzedać.

Myślę, że pod końcówką eu bardziej mają szansę sprawdzić się domeny branżowe np: telefony.eu samochody.eu itp niż domeny z dziedziny nauki...

Dużo domen z eu dzisiaj nawet tych branżowych się po prostu nie sprzedaje, tak więc w przypadku domeny ekonomia.eu nie byłbym też "hurra optymistą"...

PS:

Zdecydowanie bardziej pod tą końcówką widziałbym już domenę biznes.eu

Pozdrawiam

mlm

Edited by mlm
  • 2 weeks later...
Posted

Ja myślę, że czas końcówek eu dopiero nadchodzi, ponieważ mało internautów jeszcze wpisuje eu jako końcówkę, ale dla instytucji z branży ekonomicznej takich jak biura księgowe będzie to gratka, ja oceniam na ponad 2 tyś, ale na lepszą cenę bym poczekał, aż rząd wprowadzi księgowośc do rolnictwa;)