Jump to content

Recommended Posts

Posted

Algebra.pl

Jaka cena "Kup teraz"?

Witam,

dopiero co wystawiłem Algebra.pl na sprzedaż na AM, w ciągu kilku godzin otrzymałem 2 oferty kupna - domena ma dłuuugą listę obserwujących :)

Jaką ustawić cenę Kup teraz? Wg wyceny EstiBot.pl domena Algebra.pl jest warta 530 USD, ale wydaję mi się że to raczej wycena D2D. Jaką cenę zaproponować dla KK? Dla kogo ta domena, do czego pasuje, z czym się kojarzy? Za wszelkie opinie i wyceny z góry dziękuję.

Posted (edited)

Ciekawa domena na brand "dla tych co potrafią liczyć". Kiedyś mówiono że tablica.pl nie ma przyszłości poza wizytówką producenta tablic szkolnych ;) Tej też trzeba dać szansę wyjść poza zakres korków z majcy klasa 1-3.

Wycena skryptu jest zawsze błędna i szkodliwa, adres wyceniany jest na podstawie algorytmu typu ruch z alexy / porównanie do ruchu facebook ;) onet.pl to niby 133 tys. USD, rzeczywistość wyceniła tą stronę na 330 mln USD...

Proponuje ustawić cenę na 8 tys. i czekać.

Edited by Adelard
Posted

Adelard, dzięki za pomysł - otworzyłeś mi oczy! Myślałem że domena jest raczej z kategorii nauka / korepetycje, ale Twój pomysł jest bardzo ciekawy. Rozwiniesz może trochę bardziej swoją wizję Algebra.pl? Z góry dziękuję!

Faktycznie, nazwa Algebra.pl jest jak najbardziej brandable, nadaję się też na nazwę firmy - zaczyna się na "A" więc na liście firm będzie na jednej z pierwszycych pozycji. Poza tym, nie trzeba rejestrować znaku w UP ponieważ chyba nikt nie zarejestruje takiej marki :)

• 2 months later...
Posted (edited)

A ni

podbijam po raz ostatni, niech się dzieje... ;)

A niby co ma się dziać?

Nie dzieje się nic...

:)

Miałem ją jakiś czas...parę zapytań...zero ofert...kosztowała mnie chyba 7 stówek...

To jedna z tych na których byłem w przysłowiowe plecy...

:)

Zastosowanie praktycznie zerowe, ewentualnie jakieś forum matematyczne lub własna marka...

Dzisiaj za 5 stówek bym ją puścił choćby dlatego żeby odblokować kaskę i kupić 2-3 trzy-literówki...

Edited by Bazyli
  • Like 1