Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ubior.pl

Cześć, co sądzicie o domenach (IDN kupiony w komplecie). Wczoraj Radek kupił ją na aukcji a ja mam strasznie dziwne odczucia co do tego kompleciku. Z jednej strony czuję, że ze względu na bogatą branżę domena jest relatywnie bardzo dobra ale z drugiej strony zastanawia mnie czemu cena końcowa była niska?? Czy to świadczy, że wcale nie jest ona dobra tylko mi się subiektywnie podoba??

Posted

Mi się też podoba - całkiem dobry zakup (jak za te pieniądze), podobna domena ubranie.pl była jak pamiętam sprzedana na aukcji za 7 czy 8 tys. zł. Dobra zarówno pod serwis związany z modą (jaki ubiór wybrać na jakąś szczególną okazję) jak i sklep odzieżowy, bo krótka i łatwo wpada w ucho. Wydaje mi się, że jeśli uzbroić się w większą cierpliwość (niż DD) to będzie do osiągnięcia jakaś ładna kwota przy sprzedaży.

A cena niska pewnie dlatego, że słowo "ubiór" wydaje się archaiczne (choć wyniki w Google wcale tego nie potwierdzają, żeby wychodziło z użycia).

Posted

Z jednej strony czuję, że ze względu na bogatą branżę domena jest relatywnie bardzo dobra ale z drugiej strony zastanawia mnie czemu cena końcowa była niska??

Branża może i bogata ale opiera się w dużej mierze na markach własnych. Wykorzystanie jej może być więc kłopotliwe. Zresztą wystarczy sprawdzić jak 4,5 roku temu na tym forum pisaliśmy jak trudno jest skutecznie zagospodarować domenę ubrania.pl, która w mojej skromnej opinii jest lepsza.

• Like 1
Posted

Nie podoba mi się ze względu na archaiczne brzmienie. Brandu na tym się nie da postawić a na "hurtownię" wydaje się za wąska (no może na jakieś przebrania karnawałowe).

• Like 1
Posted

Niby jest to generyk, niby w dobrej branży, ale nie jestem fanem tej domeny. Ale, jako że branża jest spora, to i pewnie powinien znaleźć się na nią chętny. Celuję w niskie x.xxx.

Posted

Ten adres nie jest w stanie przetrwać starcia z Ubranie.pl a tym bardziej z Ubrania.pl ;)

Ale IMHO pójście w stronę ogólną to zły pomysł - właściwsze rozwinięcie to ubiór roboczy (IMHO forma bardziej poprawne niż strój roboczy - szkoda że jestem osamotniony w tym poglądzie ;)) dla producenta kamizelek z wszystkimi atestami etc. ta domena może być upragnionym adresem marzeń ;)

Daniel określił cenę tego kompletu na 5000 PLN, szkoda że zabrakło mu cierpliwości bo cena jest realna do osiągnięcia.

Posted

Mi się średnio podoba, sprzedałbym za 2k PLN gdyby trafił się klient (co nie znaczy, że domena ta nie może być warta trochę więcej).

Sebastian

alpine5

Posted

Mi się domena nie podoba i, wg mnie, będzie przechodziła z rąk do rąk jedynie w środowisku domeniarzy.

• Like 1
Posted

Brzmi jak tytuł horroru (jakoś tak upiornie mi się kojarzy) <_<

Niemniej nie lekceważyłbym potencjału tej domeny: było nie było to generyk z wyraźnymi aspiracjami do konkretnego zastosowania komercyjnego. Osobiście czekałbym cierpliwie na KK, jednocześnie mając na uwadze starą chińską maksymę: oczekuj najlepszego, ale bądź przygotowany na najgorsze.

Pozdrawiam

Posted

Brzmi jak tytuł horroru (jakoś tak upiornie mi się kojarzy) <_<

Jest to ciekawa podpowiedź na zagospodarowanie takiej domeny.

Kupić do kompletu upior.pl i oferować upiorne ubiory na bale przebierańców czy Halloween.

• Like 1