Jump to content

Recommended Posts

Posted

super8.pl

super8.pl - z czym się kojarzy?

Witam,

otrzymałem już 3 oferty kupna tej domeny, ostatnią dziś w nocy. Zarejestrowana z palca, więc nie wiem jak ją dobrze wycenić :) Z czym się kojarzy, dla kogo ta domena?

Wg Google ponad 6 600 zapytań miesięcznie w trybie ścisłym (Polska/j.polski), globalnie ponad 368 000 wyszukiwań mies. w trybie ścisłym. Bardzo proszę o wycenę (KK / D2D).

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Posted

Mi się z niczym nie kojarzy, próbowałbym uzyskać 1200-1300 PLN i byłbym zadowolony (pewnie za 800-900 PLN też bym sprzedał).

Sebastian

alpine5

Posted (edited)

Mi się skojarzyła z (może nie słabym, ale raczej średnim) filmem Stephena Spielberga.

Aczkolwiek chwila szukania w Google pokazuje taki artykuł - http://www.wprost.pl/ar/353767/SATORIA-Group-SA-bedzie-zarzadzac-hotelami-Super-8

I na pewno dla sieci hoteli będzie ta domena bardzo cenna. Za 800-900 zł bym na pewno nie sprzedał takiej domeny (tzn. osobiście bym nie sprzedał i próbował wynegocjować dużo większą cenę).

Edited by thomaso
Posted

Oczywiście, ze ta domena może być tylko dla sieci hoteli Super8 zresztą z dużymi planami ekspansji w Polsce... Sprzedaż rzędu 8xxx-10xxx to moim zdaniem minimum.

Jeśli oferty są niższe to pewnie jakiś domainer chce ci ja podkupić żeby później odsprzedać KK.

Powodzenia...

Posted (edited)

Dzięki polishprince, raczej to były oferty D2D. Aha, dodam jeszcze że zarejestrowałem domenę bo "super8" kojarzyło mi się z kamerą filmową Super 8mm, miałem kiedyś taką i chętnie bym ją teraz odzyskał... Nie ma to jak wspomnienia z dzieciństwa!

Edited by Domenion.pl
Posted

Sprzedaż rzędu 8xxx-10xxx to moim zdaniem minimum.

Też mi się wydaje, że taka sieć hoteli mogłaby zapłacić 5-cyfrową kwotę za taką domenę. Ale kilka tysięcy zł też byłoby dobrą sprzedażą (zważając na niski koszt zakupu tej domeny "z palca").

No nie wiem - ciężko w jakiś sensowny sposób wycenić taką domenę, w każdym razie powodzenia w negocjacjach, Domenion.pl

Posted

Ja Ci życzę, żeby to był ktoś z tej sieci hoteli, ale podejrzewam, że to raczej jakaś grupa ośmioklasistów chciała kupić na swojego bloga/stronę.

Można wiedzieć jakie miałeś te 3 oferty (czy były tylko zapytania - wtedy jakie kwoty odpisałeś) ?

Sebastian

alpine5

• Like 1
Posted (edited)

Jeśli oferty są niższe to pewnie jakiś domainer chce ci ja podkupić żeby później odsprzedać KK.

Powodzenia...

Obstawiałbym, że abonent .com.pl ;-)

Przejrzałem wyrywkowo kilka domen w innych zagranicznych końcówkach i nie znalazłem żadnej będącej w posiadaniu w/w sieci.

Nie jest im to pewnie potrzebne skoro mają królową - .com.

Domena wpada w ucho, kojarzy mi się poza filmem Stevena Spielberga z pool bilardem oraz nie wiedzieć czemu z GTA (chyba jakiś klub się tam tak nazywał czy coś w tym stylu), ale na sprzedaż za kwoty >10.000 nie liczyłbym.

O ile w ogóle ktoś zdecyduje się coś pod nią postawić nim Tobie znudzi się jej przedłużanie to nisko-średnie x.xxx może zaoferuje.

Osobiście gdybym potrzebował na szybko gotówki próbowałbym wyciągnąć od zainteresowanego kwotę w okolicach niskiego x.xxx.-wysokiego xxx licząc, że bardzo wierzy w zaistnienie tego hotelu w domenie .pl.

Edited by bartxx86
Posted (edited)

@alpine5 - dzięki za komentarz, były to oferty kupna (D2D, jedna bezpośrednia, dwie przez AM), nie chcę na razie podawać ceny ale je odrzuciłem. Chyba zatrzymam domenę i zaczekam na KK.

Edited by Domenion.pl