Jump to content

Dobrze wyglądające 5-Literowe domeny COM

Recommended Posts

Posted

Poniżej mała próbka znalezionych przeze mnie domen - wszystkie są wolne, można rejestrować

Nie wiem czy mają one jakąś wartość, jeżeli tak, to kto pierwszy ten lepszy :)

VECED.COM

UEAEU.COM

NOTUC.COM

Mam na oku dużo więcej takich domen. Jak jest ktoś zainteresowany to zapraszam na priv

Posted

Każdy ma swoją strategię inwestowania i wydawania pieniędzy.

Porównywalna kwota to założenie opcji na dobrą polską domenę (coraz mniej wolnych od opcji), ale szansa na kasę chyba dużo wyższa.

Posted

Dość regularnie przeglądam listy spadów 5 literowych .com-ów i czasem coś kupię ale przynajmniej jeden z poniższych podpunktów musi być spełniony (a najlepiej kilka):

-domena z wiekiem,

-domena z archive.org

-najlepiej żeby choć .net lub.org były zajęte

-linki przychodzące

Nie traktuję tych inwestycji jako potencjalne domeny na sprzedaż ale na przekierowania, bądź pod własne serwisy. Niedawno kupiłem właśnie 5-cio literowego .com-a (stał na niej niegdyś kreator stron online) i czerpię z tego zysk w postaci 200-300 UU dziennie :)

Dziś weszły do puli jako wolne do regnięcia 1163 pięcio-literowe .com-y i przeszukiwanie listy tylko z dziś ze sprawdzaniem BL i wieku to trochę czasu. Jeśli coś mi wpada w oko jako brandable to to biorę ale szczerze mówiąc żadnej z tych, co przytoczyłeś powyżej bym nie brał.

Posted

Tak dla przykładu kilka wolnych od dziś do zarejestrowania:

aator.com - 6 lat

anuir.com - 7 lat

caaex.com - 6 lat .org zajęty

claom.com - 7 lat

egopo.com - 6 lat .org zajęty

emoin.com - 7 lat

eotik.com - 7 lat

ezaal.com - 6 lat

knira.com - 7 lat

Nie sprawdzałem archive.org i linków ale wiek podaję :)