Jump to content

e-ksiegowa.pl

przemek30

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Jako księgowy / współwłaściciel biura rachunkowego nie kupiłbym jej na rynku wtórnym za więcej niż 1k - pewnie nawet tyle bym nie wydał, bo dobrze rozpoznawalne biuro na rynku lokalnym ma więcej pracy niż mocy przerobowych.

Dlatego domena nadaje się dla biur/startup lokalnych lub dla przedsiębiorstw, które mierzą szeroko i chcieliby świadczyć usługi na terenie całego kraju i/lub stworzyć platformę usług księgowych on-line dla klienta masowego.

W tym drugim przypadku bardzo istotne byłoby posiadanie kompletu domen, czyli:

eksiegowa.pl

eksięgowa.pl

e-ksiegowa.pl

e-księgowa.pl

Teoretyzując taki pakiet byłby warty około 3x xxx

W tej sytuacji Twoja e-ksiegowa.pl powinna być warta ~7,5k - ale należy uwzględnić jej wadliwość ze względu na nieposiadanie pozostałych 3 domen, które wymieniłem czyli jej wartość dodatkowo spada o jakiś procent.

Bez zagłębiania się w dalsze teoretyczne wyliczenia moja wycena takiego singla to 3-5 k dla KK, na rynku d2d puściłbym w cenie 1 -1,5 k.

• Like 1

Oczywiście z 100 % aprobatą domena interesująca, sam posiadam w swoim zapleczu eprzedsiebiorca oraz ebranza.

I jestem świadomy tego, że te nazwy idą za min 5k.

Z tą jest bardzo podobnie.

Skoro tak bardzo wierzysz w swoje domeny, to zabezpiecz sobie przynajmniej IDN-y póki jeszcze leżą wolne...

---

Odnośnie e-ksiegowa.pl, to mam podobne zdanie do Dick. Domena fajna, ale bez przynajmniej IDN-a dużo traci na wartości.