Jump to content

Hostinger.pl FWL.pl - hosting za darmo i bez reklam

Recommended Posts

Posted (edited)

tak ze jak cos pier,..nie to nie bedziesz chcial zwrotu pieniedzy :) "tylko" stracisz dane

Hostinger w Polsce

W 2012 Hostinger wprowadził swoje usługi do Polski. Każdego dnia nasza baza klientów powiększa się o ponad 10000 użytkowników

Chyba 10k botów dziennie :)

Edited by Sodeko
  • Like 1
Posted (edited)

Dzięki za odpowiedź. Założyłem hosting i jestem zadowolony. Jakby co, darmowy, nie będę żądał zwrotu pieniędzy :)

Jest możliiwość, że zmienisz zdanie po szybkim przekroczeniu limitu CPU :)

---

Hostinger wszedł do Polski? Może i wszedł ale czy jest to aż tak dla Polaków istotne .. . (?) bo

zrób może tak: założ równie darmowe konto tutaj: http://dolphhost.com/

Dodaj do niego domenę ale nie kieruj na nią jeszcze dns-ów.

Po czym, spróbuj tę samą domenę dodać do hostinger'a.

Edit: zresztą może ten wywód nieważny. Raczej chodziło mi o to, że i wcześniej [przed "wejściem" do Polski] można było korzystać z tych usług. Jeśli ktoś sobie życzył.

Edited by yarowa
Posted

Darmowy hosting to darmowe problemy. Mam za 43 zł rocznie konto na hekko. 2 Gb danych i 8 gb transferu na miesiąc. Skoro kosztuje to takie grosze, to po co bujać się z darmowymi hostingami? Pamiętam stare czasy... Miałem konta na zagranicznych serwerach. Raz na 2 miesiace traciłem wszystkie dane. Już do tego nie wrocę.

• Like 1
Posted

Darmowy hosting to darmowe problemy. Mam za 43 zł rocznie konto na hekko. 2 Gb danych i 8 gb transferu na miesiąc. Skoro kosztuje to takie grosze, to po co bujać się z darmowymi hostingami? Pamiętam stare czasy... Miałem konta na zagranicznych serwerach. Raz na 2 miesiace traciłem wszystkie dane. Już do tego nie wrocę.

Niby kosztuje grosze i niby moze tych danych sie nie straci (nigdy nie mow nigdy), aczkolwiek z hekko zrezygnowalem poniekad z powodu wiecznych padow. Na darmowej konkurencji (wprawdzie z USA i troche to wolne bylo) zero przestojow. Jedynym mankamentem bylo comiesieczne logowanie na ichniejsze forum, by konta nie skasowali... Tak wiec roznie bywa z tym darmowe vs platne. Na jakiegos bloga w zupelnosci wystarczy, a jak ktos chce cos powazniejszego, to i kilkaset zl/m-c bedzie atrakcyjna kwota. Wszystko wg potrzeb. Nie zawsze warto przeplacac.

Posted

Masz konto na Hekko? Konto mam u nich dobre 4 lata i nie kojarzę jakichkolwiek padów.

Gdyby pady były to wolałbym zapłacić 2 razy więcej, aby tylko mieć święty spokój.

• 10 months later...
Posted

Mam konto płatne na hostinger.pl

W sumie jest tanio i działa.

Ogólnie sprawia wrażenie, że ktoś miał pomysł ale go nie dokończył, wiele rzeczy jest niedopracowanych.

Jeśli ktoś jest zupełnym "betonem" w sprawach sieciowych to nie polecam, natomiast jeśli ktoś lubi sobie podłubać to hostingera da się oswoić.

Najbardziej mnie irytuje, że przyjmują tylko płatności przez PayPal, którego nie cierpię

Posted

Mam konto płatne na hostinger.pl

W sumie jest tanio i działa.

Ogólnie sprawia wrażenie, że ktoś miał pomysł ale go nie dokończył, wiele rzeczy jest niedopracowanych.

Jeśli ktoś jest zupełnym "betonem" w sprawach sieciowych to nie polecam, natomiast jeśli ktoś lubi sobie podłubać to hostingera da się oswoić.

Najbardziej mnie irytuje, że przyjmują tylko płatności przez PayPal, którego nie cierpię

Czytając opinie nt hostinger, wybrałem Unixstorm.org Np. konto Biznes-1 jest obecnie za 50 zł. Na różnych forach w opiniach powtarzał się "szybki i rzeczowy support", choć nie na telefon.

Posted

hostinger to najgorszy hosting z jakim miałem do czynienia. Owszem - przez pół roku wszystko śmigało jak trzeba ( konto darmowe ). Po pół roku stronka ( wordpress site około 800, 4 lub 5 pluginów ) padła na 4 dni. Pisanie do supportu nic nie dawało. Dopiero w poniedziałek info od Sandry że już powinno być wszystko ok. Nie było i znowu 2 dni czekania. Zastanawiałem sie nad płatnym kontem. Na polskim forum Hostingera szaleje banda gimbusów nabijających się ze wszystkich ( razem z hostingerem ) i nic dowiedzieć się nie mozna. Zawitałem na forum hiszpańskie z nadzieją na szybką odpowiedź co do jakości i .... zonk. Wszędzie to samo. Na koncie płatnym też występuje często "przekroczenie cpu ". Strona znikła w sumie na 6 dni, wykupiłem hosting w webionie za 40 zł i nie ma żadnych przekroczeń cpu, nie wiem jak działa support bo nie korzystałem.

Podsumowanie. jak masz nerwy na wodzy i nie zalezy Ci na stronie to pchaj się w hostingera. Nie działająca strona to powolne wyindeksowywanie podstron i spadek pozycji w google. Czas na odzyskanie pozycji - w wielu wypadkach bezcenny a "dłubanie przy hostingu żeby strona działała " ..... chyba już nie te czasy :) jak u konkurencji za kilkanaście złotych masz wszystko i dłubać nie musisz :)