Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Czy znacie jakiś zawód, który jest bardziej łupiony przez nasze państwo niż domeniarz? Czy podoba się Wam to, iż oprócz podatku dochodowego bez ulg i maksymalnego VAT-u oraz płacenia ZUS musimy oddawać jeszcze niczym nie uzasadnioną daninę naszemu Państwu w postaci bardzo wysokich cen odnowień? Jestem przekonany, że większość domeniarzy oddaje ponad 80% swoich dochodów Państwu. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego dajemy się strzyc jak barany, zamiast się zjednoczyć i walczyć o zmniejszenie tych obciążeń. Lepiej oddawać państwu dziesiątki czy setki tysięcy zamiast zapłacić składkę w stowarzyszeniu?

Edited by korneliusz.com
  • Like 1
Posted

Składki można płacić jak jest na co. Nie ma się co oszukiwać, że dopóki ktoś nie będzie miał chęci na działanie to stowarzyszenie nie będzie funkcjonowało. Jeśli ktoś ma podejście że pierwsze składki a później działanie to nigdy nic nie wypali. Ale to tylko moje własne zdanie.

• Like 3
Posted

To się nazywa "współczesne niewolnictwo" i każdy rozumny, który popatrzy na to z boku dojdzie do takiego wniosku. Rzymskiemu niewolnikowi zostawiali więcej, jak dawniej niewolnik miał zapewniony "dach nad głową", w miarę pełną michę tak i teraz mamy system socjalny + ogłupienie społeczeństwa. Ja już powiedziałem NIE. W społeczeństwie narasta gniew, w europie narasta gniew... niestety to się może źle skończyć a historia lubi się powtarzać..

Posted

Płatność za odnowienie domeny można wliczyć w koszty prowadzenia działalności, więc nie jest, aż tak źle... najgorszy jest ZUS... a odnowienie domeny .PL powinno być max. po 30 PLN brutto.

Posted

Korneliusz, co bierzesz?

:)

Myślisz, że jakiekolwiek stowarzyszenie składające się z ...nastu osób jest w stanie zmienić przepisy?

Zejdź na Ziemię...

Ale oczywiście jest i drugie dno w poście Korneliusza...

Z własnego doświadczenia zebranego m.in. na tym forum wiem, że krzykaczy chcących jakichkolwiek zmian jest wielu, tylko tych chcących w tym kierunku działać już o wiele mniej.

I nie chodzi tu o składki ale ogólnie o całokształt.

Posted (edited)

Czy znacie jakiś zawód, który jest bardziej łupiony przez nasze państwo niż domeniarz? Czy podoba się Wam to, iż oprócz podatku dochodowego bez ulg i maksymalnego VAT-u oraz płacenia ZUS musimy oddawać jeszcze niczym nie uzasadnioną daninę naszemu Państwu w postaci bardzo wysokich cen odnowień? Jestem przekonany, że większość domeniarzy oddaje ponad 80% swoich dochodów Państwu. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego dajemy się strzyc jak barany, zamiast się zjednoczyć i walczyć o zmniejszenie tych obciążeń. Lepiej oddawać państwu dziesiątki czy setki tysięcy zamiast zapłacić składkę w stowarzyszeniu?

Najpierw niech wogóle wpiszą "domeniarza" na listę zawodów, potem by się jakiś związek zawodowy przydał, wtedy można walczyć o prawa.

Jak napisał Bazyli ile jest osób zawodowo zajmujący się domainingiem? Więcej osób zawodowo zbiera znaczki lub monety

Edited by horacy11
Posted

Osobiście nie lubię określenia "domeniarz"... wolę inwestor na rynku domen internetowych... tak samo lepiej brzmi: przedsiębiorca (np. prowadzący tylko sklep osiedlowy) niż "sklepikarz" :)

Posted

krzykaczy chcących jakichkolwiek zmian jest wielu, tylko tych chcących w tym kierunku działać już o wiele mniej.

I nie chodzi tu o składki ale ogólnie o całokształt.

O to mi właśnie chodziło. Żeby powstało stowarzyszenie trzeba pierwsze mieć pewność, że się chce działać i trzeba wiedzieć dokładnie co i jak się chce zrobić żeby osiągnąć zakładany cel.

Posted

Jak ja lubię takiego szczerego, wku******go Korneliusza - malkontenta, przedsiębiorcę i rewolucjonistę zarazem :)

Nie słucha on rad mówiących, że należy skupić się na pięknym, małym ogrodzie, inwestuje w dużą plantację a później ma żal do świata, że na sadzonki mu nie starczyło ...

Posted

Domeniarz to niewolnik własnego nałogu - domeny są jak opium, opcje to hazard, aukcje i negocjacje to adrenalina, no i ten napływ endorfin po sfinalizowanej sprzedaży - trudno się wyrwać z błędnego koła. Cieszmy się tym co mamy, zanim na te używki akcyzę nałożą.

• Like 7
Posted

Jak ja lubię takiego szczerego, wku******go Korneliusza - malkontenta, przedsiębiorcę i rewolucjonistę zarazem :)

Nie słucha on rad mówiących, że należy skupić się na pięknym, małym ogrodzie, inwestuje w dużą plantację a później ma żal do świata, że na sadzonki mu nie starczyło ...

Nie wycofuję i nadal inwestuję, ale jest sporo osób, które się wycofują, ale Ty siedzisz mi w kieszeni i jesteś poinformowany jak stara baba zza płota. ;)

Posted

Tu nie chodzi o sprzedaż, tylko o koszty. Skoro można je ograniczyć, to tylko idiota by tego nie zrobił. Dla NASK wprowadzenie takiej obniżki to nie problem, gdyż zwiększona ilość odnowień by im to wyrównała. Można też przynajmniej powalczyć o ceny hurtowe dla domeniarzy.

Posted

Temat gorący bo większości sprzedaż siadła. ;) Marazm okrutny, kryzys się wdał i nerwy puszczają :)

Trochę w tym prawdy jest, ostatnie 2 tygodnie, to jest katastrofalna posucha ;)

Sebastian

alpine5

Posted

Jak się wydaje na reklamę radiową Domeniarstwo.pl kupę szmalu, to potem tylko malkontenctwo zostaje.

Posted

Domeniarz to niewolnik własnego nałogu - domeny są jak opium, opcje to hazard, aukcje i negocjacje to adrenalina, no i ten napływ endorfin po sfinalizowanej sprzedaży - trudno się wyrwać z błędnego koła. Cieszmy się tym co mamy, zanim na te używki akcyzę nałożą.

IDEALNIE ujęte ;)

Posted

Temat zmiany cen odnowień powinien być poruszony w piątek na DomainMeeting.

Poruszcie temat a później ogłoście orędzie do narodu. Przekonajcie inwestorów oraz proletariat miast i wsi, że to ich szansa na lepsze jutro, że są uciskani i, że chcecie im pomóc. Pomóżcie im zdobyć kredyty aby mogli zainwestować w Wasze domeny.

A jeżeli będą pytali czy to się opłaca, to powiedźcie im, że tak - to się opłaca.

Ostatecznie dzisiaj Wy macie domeny i doświadczenie a oni mają pieniądze.

Jak zainwestują w Wasze domeny, to oni zdobędą doświadczenie a Wy pieniądze ...