Jump to content

programowanie Warszawa

blumarine

Recommended Posts

Witam.

Czy ktoś z was ukończył jakiś dodatkowy kurs programowania php? Sam zastanawiam się właśnie nad tym... Myślę właśnie nad nim, bo jest blisko mnie no i kuszą mnie te małe grupki. Możecie takie szkolenie polecić? Albo macie jakieś inne jeszcze?

Odradzam. Lepiej kupić dobrą książkę i pouczyć się samemu... Odradzam tez PHP, gdybyś myślał o byciu zawodowym "programistą" i miał nadzieję na dobrą pracę...

# kursprogramowania.pl

• Like 1

Naukę programowania w PHP zalecam jak przedmówca od dobrej książki i samodzielnego przerabiania kodów źródłowych i analizy ich działania. Kursy może i czegoś uczą, ale większość pracodawców nawet na to nie patrzy ;) jeżeli myślisz o pracy jako programista to lepiej nauczyć się języka wysokiego poziomu takich jak C, C++ itp.

Co do SQL to pod tym adresem http://www.4un.eu/forum/Forum-MySQL znajdziesz kilka moich postów (tutoriali) odnośnie zarządzania bazami danych z poziomu PHP.

Oczywiście do nauki PHP i MySQL najlepiej zainstalować sobie na komputerze serwer krasnal ;)

Jeżeli myślisz o pracy jako freelancer to musisz się zaznajomić z CMS-ami, gdyż sporo firm z nich korzysta.

Powodzenia :)

Przecież to marketing szeptany. Pierwszy post i info o kursie z linkiem pozycjonującym (nie chce im patrzeć w kod czy forum dale dofollow). Jakbym chciał się spytać o kurs to zaczął bym od for poświęconych php i programowaniu, a nie domenach.

Jak dla mnie to post i user to usunięcia.

• Like 1

Przecież to marketing szeptany. Pierwszy post i info o kursie z linkiem pozycjonującym (nie chce im patrzeć w kod czy forum dale dofollow). Jakbym chciał się spytać o kurs to zaczął bym od for poświęconych php i programowaniu, a nie domenach.

Jak dla mnie to post i user to usunięcia.

heh, nie spojrzalem wczesniej na "staż" pytajacego :)

jeżeli myślisz o pracy jako programista to lepiej nauczyć się języka wysokiego poziomu takich jak C, C++ itp.

C językiem wysokiego poziomu, dobre

druga sprawa - ile w Polsce jest ofert pracy dla programistów C lub C++, które nie polegają na programowaniu jakiś mikrokontrolerów czy innego badziewia :)

C językiem wysokiego poziomu, dobre

druga sprawa - ile w Polsce jest ofert pracy dla programistów C lub C++, które nie polegają na programowaniu jakiś mikrokontrolerów czy innego badziewia :)

C/C++ to wciąż jedne z najpopularniejszych języków programowania. I bynajmniej nie tylko kontrolery/sterowniki, ale i gry, normalne oprogramowania (np.większość softu OpenSource), całe systemy operacyjne, a wkrótce nawet na komórki (Ubuntu mobilne i BB 10).

Z resztą, sama znajomość jakiegoś języka programowania nie wystarcza. Często trudniej okiełznać środowisko i/lub biblioteki/frameworki itd.

Nie ujmuję też php, ale wszystko zależy, co się chce osiągnąć. Języki programowania są różne i do różnych celów służa...

No i zapotrzebowanie na dobrych (zaznaczam - dobrych) programistów php jest mniejsze, niż na programistów sterowników w C ;)

Ale co ja tam będę Ci tłumaczył...

Edited by empireus