Jump to content

Real-Estates.pl

polishprince

Recommended Posts

A komu?... :)

Nie wiem, czy firma, która funkcjonowała wcześniej pod tą domeną istnieje (miałem nawet zadzwonić do nich, tak tylko, żeby sprawdzić, czy ktoś się odzywa pod tym numerem telefonu, ale w końcu tego nie zrobiłem). Myślę, że jak rynek nieruchomości się trochę podniesie, to pewnie będzie więcej chętnych na tą domenę (nawet jeśli nie zgłosi się poprzedni abonent).

Sebastian

alpine5

Nie wiem, czy firma, która funkcjonowała wcześniej pod tą domeną istnieje (miałem nawet zadzwonić do nich, tak tylko, żeby sprawdzić, czy ktoś się odzywa pod tym numerem telefonu, ale w końcu tego nie zrobiłem). Myślę, że jak rynek nieruchomości się trochę podniesie, to pewnie będzie więcej chętnych na tą domenę (nawet jeśli nie zgłosi się poprzedni abonent).

Sebastian

alpine5

A kto może być na nią chętny?

A kto może być na nią chętny?

3 843 biura nieruchomości zarejestrowane na samej gratce już chyba nie...

prawie 20.000 licencjonowanych pośredników nie -bo i po co ?

kilka tysięcy innych podmiotów zajmujących się nieruchomościami, komercjalizacją i doradztwem też już chyba nie...bo już przecież działają i mają jakieś domeny a na nich strony

Może jakieś nowe biuro nieruchomości da chociaż ze "stówkę"...? :)

No tak, tylko prawie wszyscy tak sobie piszecie pół żartem, pół serio, a ja bym był jednak ciekaw za ile można (np. w perspektywie roku czasu) sprzedać tą domenę (ja swoją kwotę podałem - wedle mojego wyczucia).

Sebastian

alpine5

p.s. mam takie wrażenie (a może się mylę), że wielu liczy na sprzedaż tej domeny klientowi końcowemu za kwotę znacznie przekraczającą 10k PLN, a taka kwota nie ukrywam trochę by mnie zdziwiła.

3 843 biura nieruchomości zarejestrowane na samej gratce już chyba nie...

prawie 20.000 licencjonowanych pośredników nie -bo i po co ?

kilka tysięcy innych podmiotów zajmujących się nieruchomościami, komercjalizacją i doradztwem też już chyba nie..

(...)

Daj spokój, Heden Cię podpuszcza ;)

Dobra domena. A liczbami nie rzucaj (dezaktualizują się) - pamiętaj o uwolnieniu zawodu przez Gowina ;)

50-60% ludzi w Polsce nie , szaraczkow nie wie co to jest real estates nie wroze jej sukcesu ...

Czasem wystarczy, że taki pośrednik wie co to znaczy... A że brzmi dumnie i światowo... :D

Daj spokój, Heden Cię podpuszcza ;)

...

Czasem wystarczy, że taki pośrednik wie co to znaczy... A że brzmi dumnie i światowo... :D

Nie podpuszczam.

Mam realestates.pl

Jestem prawie pewien, że to niestety nie jest poprawna forma.

Przez 3 lata miałem chyba tylko 1 zapytanie. Gdzie te tysiące biur nieruchomości? Gdzie te kilkanaście tysięcy pośredników? Gdzie te kilka tysięcy innych podmiotów zajmujących się nieruchomościami?

Ciekawe czy abonent np. nieruchomoscia.pl też sobie wmawia, że na jego domenę czeka kilkanaście tysięcy chętnych pomimo tego, że to niepoprawny dziwoląg.

Edited by heden.pl
  • Like 1

Nie podpuszczam.

Mam realestates.pl

Jestem prawie pewien, że to niestety nie jest poprawna forma.

Przez 3 lata miałem chyba tylko 1 zapytanie. Gdzie te tysiące biur nieruchomości? Gdzie te kilkanaście tysięcy pośredników? Gdzie te kilka tysięcy innych podmiotów zajmujących się nieruchomościami?

Ciekawe czy abonent np. nieruchomoscia.pl też sobie wmawia, że na jego domenę czeka kilkanaście tysięcy chętnych pomimo tego, że to niepoprawny dziwoląg.

3 lata zajęło ci ustalenie, że to nie jest poprawna forma ...???

Jeśli uważasz, że to dziwoląg to proszę ci o cenę PW Twojego dziwoląga - tego bez myślnika...

Zresztą jak dobrze pamiętam, niedawno składałeś jakieś oferty na moje ninje to może w ramach rozliczenia ninja za ninje się jakoś dogadamy. Jestem zainteresowany Twoją angielską wersją "nieruchomoscia.pl" ...

3 lata zajęło ci ustalenie, że to nie jest poprawna forma ...???

Jeśli uważasz, że to dziwoląg to proszę ci o cenę PW Twojego dziwoląga - tego bez myślnika...

Zresztą jak dobrze pamiętam, niedawno składałeś jakieś oferty na moje ninje to może w ramach rozliczenia ninja za ninje się jakoś dogadamy. Jestem zainteresowany Twoją angielską wersją "nieruchomoscia.pl" ...

Zakładając nawet, że to forma poprawna, to i tak o wiele mniej popularna niż [real estate].

Potencjalny amator takiej domeny pierwsze kroki skieruje ku #realestate.pl, która prawdopodobnie jest na sprzedaż, ew. odpowiednika z inną końcówką (z "-" lub bez). W każdym razie ma szeroki wybór. :)

Jeśli KK zdecyduje się zakupić domenę od Ciebie, powinien mieć świadomość, że część ruchu odda "sąsiadom" bez "s" i "-".

Potencjalnego beneficjenta darmowego ruchu widuję niemal codziennie, przejeżdżając przez centrum mojego miasta (#real-estate.pl) :).

Dogadaj się z @heden.pl, to łatwiej będzie wam sprzedać domeny w pakiecie.

Poniosło Cię :)

Dla mnie to :ph34r: i tyle. Swoją trzymam bo może ją zagospodaruję.

Napisałem z własnego doświadczenia. Jak moja spadała to wydawało mi się, że za chwilę będę miał jedną z lepszych domen w branży nieruchomości. Później zacząłem się zastanawiać czy to w ogóle jest poprawna forma.

BTW: Ile osób oprócz Ciebie ją licytowało?

Potencjalny amator takiej domeny pierwsze kroki skieruje ku #realestate.pl, która prawdopodobnie jest na sprzedaż...

E-realestate.pl to być może jeszcze dałoby się nabyć oraz jej wersję bez myślnika ;-) ale o realestate.pl raczej będzie ciężko ;)

Chyba, że masz jakieś potwierdzone dane, że NASK chce ją jednak wystawić na sprzedaż ?

Wyniki czyli blisko 4 miliardy dla real estate i 13 milionów dla real estates mówią same za siebie.

Domena z tematu: tragedia.

Pokora autora tematu: tragedia

Ogólna ocena: 0/10

Edited by Anubis
  • Like 1

Pozostaje więc ktoś kto da kilka dyszek i wykorzysta ją na zapleczówkę ;)

A kilka dyszek to nie 0 zł ;-)

KK: Witam, za ile ta domena?

D: Witam. 60 złotych netto.

KK: To stanowczo za dużo. Proponuję 25 złotych netto.

D: Możemy zejść z ceną do do 50 złotych netto.

KK: To nadal za dużo. Co Pan powie na 40 netto?

D: W takim układzie proponuję 45 netto. Niżej niestety nie możemy już spuścić.

KK: Więc jednak podziękuję. Na Home.pl są za złotówkę domeny. Pozdrawiam.

Domeny należy sprzedawać, a nie oddawać.

Edited by Anubis