Jump to content

Recommended Posts

Posted

materiały.com

Witam użytkowników. Chciałbym zaciągnąć waszej opinii na temat tej oto właśnie domeny.

Mój nowy nowy nabytek aż dziw że nazwa była wolna, z czego się bardzo cieszę.

Jak sama nazwa wskazuje, mowa tutaj o materiałach z wielu gałęzi gospodarczych czyli szerokie zastosowanie.

Chciałbym wiedzieć czy można tę nazwę uklasyfikować do domen premium ?

Chciałbym poznać wasze opinie i możliwą wartość w chwili obecnej, czy może warto poczekać ze sprzedażą i za jaką kwotę ?

Posted (edited)

A czy zdajesz sobie sprawę, że zarejestrowałeś tylko bezwartościowego IDN-na w .com?

edit:

czy to nie jest czasem już Twój drugi IDN w ".com" dany do wyceny? Nie wiem, czy w tamtym przypadku miałeś nIDN...

Edited by doggystyle4
Posted

Nie bardzo rozumiem, w czym tutaj widzisz problem ? może trochę mnie uświadomisz, będę wdzięczny. IDN jak rozumiem to nic innego jak polskie znaki a to czy końcówka jest pl czy com świadczy o tym że nazwa jest jeszcze bardziej ukierunkowana na rynek światowy w tym przypadku mocno na usa. W Polsce jest masa firm korzystająca tylko z końcówki com. Co według mnie otwiera takiej domenie okno na świat. A jak wiadomo taka nazwa nie musi być ukierunkowana na rynek międzynarodowy z prostej przyczyny nie posiadania polskich znaków za granicą. Mowie tutaj że nazwa może być skierowana tylko na Polski rynek.

Posted

Zdaje sobie sprawę, że nie ma najmniejwzego sensu rejestrować takich domeny. Jednak uważam, że końcówka com jest na tyle popularna na świecie że chce tą domenę ukierunkować tylko na rynek polski.

Posted

Zdaje sobie sprawę, że nie ma najmniejwzego sensu rejestrować takich domeny. Jednak uważam, że końcówka com jest na tyle popularna na świecie że chce tą domenę ukierunkować tylko na rynek polski.

Jak bym Majstra czytał...
  • Like 1
Posted

Ja ci wyjasnie chodzi oto ze domeny jak narazie wpisywane przez uzytkownikow sa pisane bez Polskich znakow(90%). I majac Materiały.com wiekszosc ruchu pojdzie na Materialy.com

dlatego wartosc Idn jest bardzo mała, zważywszy ze materialy.com prowadza na parking

to twoj IDN jest warty 0, co innego gdyby pod domena materialy.com byl duzy serwis

mogli by kupic dla ladnej pisowni badz zeby caly ruch(10%) szedl na strone.

Pisze tak ogolnikowo bo zaraz wyskocza ze IDny sie sprzedaja i to za gruba kase ;-)