Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak na dzisiejszą palcówkę wydaje mi się całkiem niezła. Ważne jest to, że szlaki przeciera taki np. twór jak regionalneprzysmaki.eu. Nie udało mi się do tej pory sprzedać .eu w żadnej sensownej kwocie więc nie jestem w stanie pójść krok dalej i podpowiedzieć Ci wyceny tej domeny.

Jedyny trop dla mnie to google a z tego wynika, że domeny .eu też można sprzedawać w dużych kwotach tylko wymagane jest to co zwykle czyli: cierpliwość, szczęście, trochę doświadczenia i sprzyjające okoliczności.

• Like 1
Posted

dokladnie taka jak Dick pisze na .eu nadejdzie czas, to pewne (no chyba ze powazne generyki lub nazwy - bo to zawsze zejdzie)

ale jeszcze nie teraz

a zwlaszcza forma domeny polskafraza.eu

sama nazwa latwa, prosta i wiadomo o co chodzi

wiec nadzieja jest

kiedys, moze, za iles zejdzie

Posted

Ja bym jej nie zarejestrował, nie ma nawet 1% szans na sprzedaż powyżej 50 PLN...niestety.

Sebastian

alpine5

to może mały zakład ?

ja bym to ocenił na 99.99% że się sprzeda za więcej niż 50 zł

napisze Ci jakie końcówki zajęte a ty sam wyciągnij wnioski:

.pl, .com, .com.pl, .net, .info,

Posted

Całkiem fajna domena. Akurat EU tutaj ładnie się komponuje do stworzenia serwisu o przysmakach kulinarnych z całej Europy.

Więc szansa na sprzedaż powinna być. Choć za pewne nie będzie ona zbyt wysoka. IMHO ~500 PLN jest do ugrania.

Ale jak wiadomo wszystko zależy od szczęścia i "napalonego" klienta.

Posted

Ja bym nie był tego taki pewny.

Domena niczego sobie ale to tylko .eu.

pewnie, że .eu (za którymi osobiście nie przepadam) ale 50 zł jest kwotą na tyle śmieszną, że mogę iść z każdym o zakład, że się w tej cenie sprzeda.

Posted

Ja bym jej nie zarejestrował, nie ma nawet 1% szans na sprzedaż powyżej 50 PLN...niestety.

Sebastian

alpine5

Już nie przesadzajmy. Oczywiście nie liczyłbym na kwotę w wysokości czterech XXXX, ale wysokie XXX czy też dolne XXXX jest jak najbardziej realne. Teraz jest moda na gotowanie, na różne przysmaki, blogi kulinarne, seriale. Szybko ten trend nie minie z pewnością.

Posted

Pierwszy będę składał gratulacje, jeśli domena sprzeda się bez żadnych kombinacji (mailingów etc.) w perspektywie np. roku, jeśli KK sam się po nią zgłosi i zaproponuje choćby te średnie XXX.

Dam prawie głowę, że jeśli będzie wystawiona na jakieś giełdzie bez ceny KT lub z ceną KT rzędu 1k PLN, to nie będzie o nią żadnego zapytania.

Sebastian

alpine5

Posted

Pierwszy będę składał gratulacje, jeśli domena sprzeda się bez żadnych kombinacji (mailingów etc.) w perspektywie np. roku, jeśli KK sam się po nią zgłosi i zaproponuje choćby te średnie XXX.

Dam prawie głowę, że jeśli będzie wystawiona na jakieś giełdzie bez ceny KT lub z ceną KT rzędu 1k PLN, to nie będzie o nią żadnego zapytania.

Sebastian

alpine5

Uważaj, jeszcze jakiś handlarz narządów się trafi i nie dość, że kupi domenę to i prawie Twoją głowę ;-)