Jump to content

neuroortopeda.pl neuroortopedia.pl

Recommended Posts

Posted

neuroortopeda.pl

neuroortopedia.pl

Całkiem niedawno kupiłem dwie domeny z branży medycznej: neuroortopeda.pl i neuroortopedia.pl

Neuroortopeda jest lekarzem specjalistą zajmujące się głównie leczeniem schorzeń związanymi z rdzeniem kręgosłupa, obwodowym układem nerwowym, kręgosłupem, urazami wielonarządowymi z obrażeniami kręgosłupa, czyli tzw. mikstów

Już następnego dnia po rejestracji miałem zapytanie czy zgadzam się na 500 zł. Będąc pod wrażeniem szybkości odzewu po rejestracji odmówiłem (licząc na wyższą cenę) i powiedziałem, że za obie domeny chciałbym przynajmniej 1200 zł. Rozmowa urwała się na tym, że osoba podziękowała i powiedziała, że się zastanowi. Minęło kilka dni i ani widu ani słychu. Próbowałem się od wczoraj kontaktować na numer z którego dzwoniono ale nikt nie odbiera. Czy mam dalej próbować skontaktować się i jeśli się uda obniżyć troszkę cenę np. na 800-900 zł.? Czy czekać na następną ewentualną ofertę? W sumie to mam cały rok ale pieniądze potrzebne więc dobrze byłoby opchnąć domeny. Tylko, że czy taka cena nie jest zbyt niska?

Posted

Po pierwsze wykaż trochę cierpliwości. Co Ci się tak śpieszy, domenę masz ledwie tydzień i już chcesz ją sprzedać :)

Inni czasem latami czekają na ofertę i się mogą nie doczekać.

Po drugie nie przypominaj co chwile o Twoim poście i Twoich domenach, skoro nie ma odpowiedzi to albo mniej osób dziś siedzi na forum, albo nie maja czasu/ochoty przed weekendem, albo po prostu nie są zbyt mocni w tak specjalistycznej tematyce/branży do jakiej się odnoszą domeny.

Dobrą praktyką tego działu jest czekanie 2-4 dni i dopiero prośba ponowna o wycenę, a nie pisanie co 5 h.

Co do Twojej domeny, jest ona bardzo specjalistyczna więc nie wiem ilu chętnych lekarzy chciałoby kupić ją.

Skoro zaproponowałeś jakąś cenę klientowi (kontrofertę na jego 500) to się tego trzymaj i nie pisz do klienta, że chcesz jednak mniej bo to by było NIEPOWAŻNE poczekaj może się odezwie, może mu to kilka dni/tygodni zajmie.

Jeśli sam się odezwał (z ofertą 500) to można liczyć, że da swoją kontrofertę (że mu zależy na domenie) - pomiędzy 500 a tego co chciałeś. Jeśli tak się stanie to znaczy, że może być to poważny klient i dalej negocjuj.

Ogólnie to więcej cierpliwości życzę. Na swojej stronie możesz wpisać że cena 1200 Kup teraz lub wrzucić ja na Premium czy Aftermarket. i po prostu poczekać tydzień, miesiąc, rok, włączyć tylko możliwość negocjacji.