Jump to content

Sprzedam domene z ruchem wraz z serwisem www

Recommended Posts

Posted

Tak naprawdę nie jest to wirus tylko tak jak widać na fotce antywirus odczytywuje nieaktywną wtyczkę społecznościową facebooka jako wirusa...Gdyby to był wirus zapewne konto hostingowe zostało by mi zablokowane.

Jeśli to nie wirus a nieaktywna wtyczka społecznościowa,to dlaczego jej nie usuniesz ?

Posted

Jeśli to nie wirus a nieaktywna wtyczka społecznościowa,to dlaczego jej nie usuniesz ?

Bo się na tym nie znam...Nawet nie potrafię dostać się do plików strony na serwerze. Nie znam się na tym, a informatycy czego się dotkną to chcą kasy rzecz jasna...

Posted (edited)

Pachnie mi tu lipa na kilometr. Skoro to taki dobry serwis z taką bazą użytkowników to nie sprzedawałbyś za 200zł. Po prostu nikt nie sprzedaje "kury znoszącej złote jaja" za grosze. Kolejna sprawa piszesz ze na stronę wchodzi 5000 UU (nie wspominając o ogromnym błędzie w aukcji "5000-6000 tyś. UU miesięcznie") a komentarze puste, bez lajków, bez ocen itd. Przy takich statystykach to daje >150 odwiedzin dziennie i powinieneś mieć chociaż kilka ocen/komentarzy. Domena świeża, a więc skąd niby tyle odwiedzin. Także prosty wniosek po prostu zdałeś sobie sprawę, że zakładając kolejną demotywatoropodobną stronę nie dasz sobie z tym rady. Statystyki wyssane z palca, już nie mówiąc o beznadziejnych screenshotach co nic nie wnoszą ani nie potwierdzają wiarygodności odwiedzin. Niestety przykro mi, ale szukasz jelenia ;) Zastrzeżeń jest jeszcze wiele... Za tę kasę, można kupić swój szablon , zarejestrować własną domenę wraz z serwerem, a odnośnie bazy zdjęć to zaledwie kilka dni ściągania i bezmyślnie wrzucanie na swoją "przyszłą" stronę. Rezultat będzie identyczny jakbym kupował od Ciebie.

Najśmieszniejsze jest to zdanie...

Nie bądz głupi i nie otwieraj kolejnego serwisu z śmiesznymi fotkami, bo to już się naprawdę przejadło...

.. 3 miesiące temu sam założyłeś ;)

Edited by grey007
Posted

Pachnie mi tu lipa na kilometr. Skoro to taki dobry serwis z taką bazą użytkowników to nie sprzedawałbyś za 200zł. Po prostu nikt nie sprzedaje "kury znoszącej złote jaja" za grosze. Kolejna sprawa piszesz ze na stronę wchodzi 5000 UU (nie wspominając o ogromnym błędzie w aukcji "5000-6000 tyś. UU miesięcznie") a komentarze puste, bez lajków, bez ocen itd. Przy takich statystykach to daje >150 odwiedzin dziennie i powinieneś mieć chociaż kilka ocen/komentarzy. Domena świeża, a więc skąd niby tyle odwiedzin. Także prosty wniosek po prostu zdałeś sobie sprawę, że zakładając kolejną demotywatoropodobną stronę nie dasz sobie z tym rady. Statystyki wyssane z palca, już nie mówiąc o beznadziejnych screenshotach co nic nie wnoszą ani nie potwierdzają wiarygodności odwiedzin. Niestety przykro mi, ale szukasz jelenia ;) Zastrzeżeń jest jeszcze wiele... Za tę kasę, można kupić swój szablon , zarejestrować własną domenę wraz z serwerem, a odnośnie bazy zdjęć to zaledwie kilka dni ściągania i bezmyślnie wrzucanie na swoją "przyszłą" stronę. Rezultat będzie identyczny jakbym kupował od Ciebie.

Najśmieszniejsze jest to zdanie...

.. 3 miesiące temu sam założyłeś ;)

Pokaż mi gdzie jest napisane, że codziennie wchodzi 5000 UU ? No czekam ! A może czytać ze zrozumieniem nie potrafisz dzieciaku...

Posted (edited)

Pokaż mi gdzie jest napisane, że codziennie wchodzi 5000 UU ? No czekam ! A może czytać ze zrozumieniem nie potrafisz dzieciaku...

Nie napisałem, że 5000 UU wchodzi dziennie, a >150. Polecam przeczytać jeszcze raz co napisałem :) Powyższe zdanie oparłem na Twoich wyimaginowanych statystykach, które napisałeś w aukcji (pomijając ogromny błąd - pogrubiłem, bo chyba nie miałeś na myśli 5-6 mln odwiedzin miesięcznie?)

Dzisiaj bez facebooka wchodzi około 5000-6000 tyś. UU miesięcznie, ale moja aktywność na stronie ogranicza się do minimum... Mając 5000 fanów możnaby naprawdę uzyskać dużo uników dziennie.

Aha i bez dzieciaków proszę bo mnie nawet nie znasz. Po prostu chcę Cię uświadomić, że tak aukcja jest gorsza od krytycznej, masa błędów, niedomówień, statystyki chyba z google ściągnięte itd.

Edited by grey007
Posted (edited)

Nie napisałem, że 5000 UU wchodzi dziennie, a >150. Polecam przeczytać jeszcze raz co napisałem :) Powyższe zdanie oparłem na Twoich wyimaginowanych statystykach, które napisałeś w aukcji (pomijając ogromny błąd - pogrubiłem, bo chyba nie miałeś na myśli 5-6 mln odwiedzin miesięcznie?)

Aha i bez dzieciaków proszę bo mnie nawet nie znasz. Po prostu chcę Cię uświadomić, że tak aukcja jest gorsza od krytycznej, masa błędów, niedomówień, statystyki chyba z google ściągnięte itd.

Twierdzisz równiesz, że nie ma lajków i ocen pod fotkami...To zależy jakimi fotkami i kiedy dodanymi...Przez całe lato praktycznie się stroną nie zajmowałem oprócz dodania od czasu do czasu paru fotek dla utrzymania użytkowników. Tu masz przykład z maja, zobacz ile jajków i gwiazdek na nk.pl:

http://picer.pl/4890/

http://picer.pl/7613/

Nie chce mi się szukać bardziej popularnych fotek, za dużo zdjęć w serwisie, bo nie chce mi się nawet z Tobą gadać...

Edited by marcolee1
Posted

Pamiętam kilka lat temu jak też na tym forum(byłem pod innym nikiem) wystawiłem na sprzedaż domenę, na której w okresie świąteczno-noworocznym osiągałem ruch 30 000 UU dziennie...Polegało to na przesyłaniu sobie wirtualnych świątecznych prezentów. Z powodu zbyt dużego ruchu dostawca hostingu wypowiedział mi umowę...

Po świętach ruch spadł do 3 000 UU dziennie. Kiedy wystawiłem domenę na sprzedaż na tym forum za 200 albo 300 zł (nie pamiętam już) to wielcy eksperci z tegoż forum opluli mnie jak najgorszą gnidę. Zarzucili mi kłamstwo i oszustwo...Podawali jakieś dane z netu i to, że wcześniej kupiłem na allegro mailing...

Prawda jest taka, że znalazł się "głupi" co tę domenę kupił, a miesiąc później sprzedał ją na allegro za 3 000 zł. A tak naprawdę to głupi byłem ja, że ją tak tanio zbyłem...