Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jakaś firma budowlana może kupić pod subdomenę, np. bruk.bet.pl, żel.bet.pl itd. ;-)

PS. domyślam się że wrzucasz do wyceny w konteście tego? http://di.com.pl/news/48934.html ;-)

Z budownictwem raczej tej domeny nie wiąże :) Bardziej w kontekście zmian w ustawie hazardowej i tym samym wzrostu wartości domeny. Tak przy okazji to domena wróciła do nas po 6 latach kiedy to sprzedaliśmy ją z całym serwisem.

Edited by netstel
Posted

Domena potęga...

Przez lata był tam serwis w wiadomej branży a potem przeszli na jakąs bzdurną domenę a bet.pl tylko przekierowywało.

Moja wycena jako osoby z branży to wysokie pięć iksów.

Posted

Domena potęga...

Przez lata był tam serwis w wiadomej branży a potem przeszli na jakąs bzdurną domenę a bet.pl tylko przekierowywało.

Moja wycena jako osoby z branży to wysokie pięć iksów.

5 X rocznie to z samych prowizji na programach partnerskich w tej branży można uciułać ;)

więc tutaj w grę wchodzi wyższa kwota :) tym bardziej po nowelizacji ustawy :)

btw. słaba trochę ta literówka fonetyczna od beD.pl ;p

Posted

Domena bez dwóch zdań jest bardzo dobra, ale entuzjazm co do wyceny również chyba troszkę zbyt wysoki. Bukmacherzy reklamują się pod nazwami z własnego szyldu, przedrostek jest oczywiście używany bardzo często, ale człon dopełniający ma odróżniać akurat tego bukmachera od innego, aby nie było pomyłki. Cała też otoczka związana z hazardem opiera się głównie na opiniach, rekomendacjach, linkach, śmiem nawet powiedzieć, że sama domena z interesem ma naprawdę mało wspólnego. Czy jakiś gracz na rynku odważy się prowadzić zakłady na samym przedrostku, który może kojarzyć się z setkami innych firm? Druga sprawa, czy ruch type-in będzie przydatny dla bukmachera? Oni głównie żywią się rekomendacjami, linkami, opiniami.

• Like 2
Posted

za kwote 100 000 - 300 000 to ja bym wolal kupic domene z palca i za ta kase co podales wypozycjonowac serwis i go w ogole stworzyc (poprzez mega baze artow co teraz lubi google itp. itd)

Posted (edited)

Moja wycena to przedział 100 000 - 300 000 PLN przy odpowiednim KK.

Ja bym się wcale nie zdziwił, gdyby to Netstel był kk dla tej domeny. :)

http://netstel.pl/nasze_serwisy

Moim zdaniem domena jest bardzo dobra pod programy partnerskie serwisów bukmacherskich i na pewno można na tym zarobić. Problemem jest gniot zwany ustawą hazardową, ale bardzo możliwe, że ta ustawa będzie musiała trafić do kosza.

Nawet rzecznik praw obywatelskich uważa, że kary wymierzane z tej całej ustawy hazardowej są represyjne i naruszają podstawowe konstytucyjne prawo do wolności i sprawiedliwości:

http://www.sprawy-generalne.brpo.gov.pl/pdf/2010/12/663459/1753556.pdf

Edited by thomaso
Posted

Chyba lepiej wydać 100k na super domenę i 200k na jej wypromowanie, niż wydać 300k na wypromowanie gównianej domeny?

CzarnyElo pisał o kwocie za domenę więc na promowanie by musiał mieć kolejne 100-300 kola według tego co piszesz...

Posted

Sądzę że za 80K to niejeden kupiłby ją od ręki.

Jak dla mnie to spokojnie powyżej xxx.xxx :>

Kurcze, znów jak to bywa niekiedy w moich wycenach wstukało mi się o jedno zero za mało :wacko:

Tak na poważnie, to nie wiem czy by była taka ogromna liczba uczestników aukcji, gdyby domena została wystawiona z ceną startową 80k PLN (zakładając nawet, że wiele ludzi/firm by wiedziało o tej aukcji)

Sebastian

alpine5

Posted (edited)

100k pln plus, a górny limit determinuje "tylko" klient i negocjacje. Nie szarżowałbym jednak z tą samą wartością w euro, bo nie zapominajmy, że mówimy jednak o .pl ccTLD, a nie .com czy .de

Edited by AW
Posted (edited)

Uwaga, nie śmiać się ;-) - IMHO odpowiednia cena to $100k. To nie jest domena dla polskiego klienta, bardziej jakiegoś Holendra - u nas jeszcze nie ma tej świadomości co do możliwości internetu.

Edit: tu jest takie hazardowe portfolio, wiem, że może ceny mocno życzeniowe, ale kto wie...

http://www.aftermarket.pl/marketsearch.php?seller=997b7700575721c86d8eb2978d40c2d1

Edited by gtone
  • Like 1