Jump to content

Recommended Posts

Posted

w takich przypadkach proponuję aktywną sprzedaż, dawniej jak miałem czas, miałem tego typu domeny wysyłałem mailing do firm (w tym przypadku z zegarkami)

Masz dużo większe szanse zaczarować jakiegoś mało obytego potencjalnego klienta, niż czekać na to aż sam wpadnie na tą domenę (raczej mało prawdopodobne)

Posted

Może tysiąc... może dwa... ale kiedy...? Patrząc po dziwadłach w adresach sklepów możliwe, że kiedyś ktoś się zainteresuje. Gdybym prowadził sklep z zegarkami online wolałbym zegarki.org, a nie zegarki-edwa.pl, czy sklepbia.pl (sklepB&A) i nie bardzo by mnie interesowało, że ktoś kiedyś powiedział, że tworzymy TLD .org dla organizacji.

Posted

Domena warta według mnie do tysiąca zł. Wnoszę to po sprzedaży domen prezydent.org oraz dziecko.org w kwotach nie przekraczających tej sumy.

Strony firmowej/sklepu raczej nikt pod domeną nie zrobi, co najwyżej stronę informacyjną o zegarach i zegarkach.

http://czas.org

Posted

Dlaczego ktos nie zrobi pod ta domena strony firmowej lub sklepu? Mam zdanie podobne jak doggystyle4, mimo, ze jest to .org to i tak wolalbym taka domene niz np. sklepzegarki.pl czy zegarkisklep.pl, czy rozne tego typu zlepki. Jak dla mnie domenka ciekawa i jezeli nie mialbym mozliwosci nabycia czegos lepszego, to na pewno zainteresowalbym sie ta domena, oczywiscie, gdybym dzialal w tej branzy. Jak dla mnie minimum 1000 PLN.

Posted (edited)

No to czemu prawie miesiac byla wolna - skoro inne Polskie w globalnych slowa kluczowe sa o ile nie przechwytywane to rejestrowane w godzine do kilku dni? Np. ostatnio przedszkola.info - polowalem na nia a jednak ktos mnie uprzedzil, spadla dzien wczesniej niz myslalem.

Edited by 513581
Posted

Skoro cztery osoby mówi, że jesteś pijany, to znaczy, że jesteś, nawet jeśli ktoś tak jak ja nie pije alkoholu.

Skoro czterech poważnych Forumowiczów podaje kwotę 1000 PLN (czasem "do", czasem "od"), to znaczy, że prawdopodobnie może być tyle warta, ale ... ja mimo wszystko napiszę, że według mnie nie znajdzie klienta za tę kwotę, albo nawet za żadną kwotę. Końcówka "org" jest jedną z najmniej komercyjnych. Wspominane wyżej "info" jest dużo bardziej uniwersalne.