Jump to content

centrumkardiochirurgii.pl

Recommended Posts

Guest kropotkin
Posted

Myślę, że to zbyt poważny adres aby go opychać na siłę za marne xxx. Czy Waszym zdaniem jest duża szansa, że ktoś zaoferuje średnie XXXX ?

Posted

Myślę, że to zbyt poważny adres aby go opychać na siłę za marne xxx. Czy Waszym zdaniem jest duża szansa, że ktoś zaoferuje średnie XXXX ?

Moim zdaniem, zasadne jest w przypadku domeny, którą zaprezentowałeś sprawdzić do kogo należą "centra kardiochirurgii" w Polsce, jaki mają charakter prawny, skąd czerpią środki na działalność, jak wiele jest tych "centrów" i czy sytuacja w Polsce sprzyja powstawaniu kolejnych takich instytucji.

Nie uważam, że ta domena jest "zła" bo tak nie jest. Uważam jednak, że nie otrzymasz oferty nie tylko na średnie xxxx ale nawet na przytoczone przez Ciebie "marne xxx".

Guest kropotkin
Posted

Trochę mnie rozczarowałeś ponieważ w Europie zachodniej to bardzo rozpowszechniona fraza pod, którą znajdują się czasami potężne kliniki-molochy kardiochirurgiczne. No, ale biję się w pierś i rzeczywiście w obliczu wypowiedzi tak doświadczonego użytkownika tego forum mój entuzjazm przygasł.

Posted (edited)

Moim zdaniem, zasadne jest w przypadku domeny, którą zaprezentowałeś sprawdzić do kogo należą "centra kardiochirurgii" w Polsce, jaki mają charakter prawny, skąd czerpią środki na działalność, jak wiele jest tych "centrów" i czy sytuacja w Polsce sprzyja powstawaniu kolejnych takich instytucji.

Nie uważam, że ta domena jest "zła" bo tak nie jest. Uważam jednak, że nie otrzymasz oferty nie tylko na średnie xxxx ale nawet na przytoczone przez Ciebie "marne xxx".

Z jednej strony masz całkowitą rację co do konieczności zrobienia solidnej "dokumentacji" co do tego typu domen, bo to nie jest domena dla typowego zakładu usług medycznych. Ponadto też byłbym bardzo wstrzemięźliwy co do możliwości szybkiej oferty ze strony już istniejących (zapewne jest kilka, może 3, może 4) lub powstających (o ile w ogóle powstaną) placówek kardiochirurgicznych.

Jednak z drugiej strony jest zagospodarowanych przez KK kilka podobnych domen (c...-ortopedii, c...-chirurgii, c...-ginekologii) i to od lat 2005, czy 2007. Jak wspomniałem kardiochirurgia jest w mniejszym stopniu urynkowiona (z tego co wiem) niż ortopedia, nie mówiąc o ginekologii, ale ... jeśli jakieś centrum kardiochirurgii chciałoby mieć dobry adres, to ów adres jest najlepszy.

Nie zgadzam się z zabaco, że za długi, bo zawiera, to co powinien zawierać, to trochę tak jakby narzekać, że adres "spadochroniarstwo#pl" jest długi. No jest i już.

Przypuszczam, że Autor wątku jest początkujący i jak na początki to jest to całkiem przyzwoita domena. Niektórzy inni zaczynają od ewidentnych :ph34r: natomiast tytułowa domena nie daje gwarancji sprzedaży, ale szanse na xxxx są. Kiedy, to już inne pytanie.

PS. Trochę zdziwił mnie rejestrator.

PS 2. Zobaczyłem wpis alpine5, czasem się nie zgadzamy ;) ale tutaj jak najbardziej zgoda.

Edited by andrasz
Posted

Jak sprzedawać ją za grosze, to popchnąć za średnio-wysokie XX PLN na jakiejś aukcji i po kłopocie

Jeśli chcieć z niej wycisnąć jakąś konkretną kwotę, to nie akceptować ofert rzędu 600 PLN, a raczej czekać na minimum 4k PLN.

Sebastian

alpine5

• Like 1
Posted (edited)

Z jednej strony masz całkowitą rację co do konieczności zrobienia solidnej "dokumentacji" co do tego typu domen, bo to nie jest domena dla typowego zakładu usług medycznych. Ponadto też byłbym bardzo wstrzemięźliwy co do możliwości szybkiej oferty ze strony już istniejących (zapewne jest kilka, może 3, może 4) lub powstających (o ile w ogóle powstaną) placówek kardiochirurgicznych.

Jednak z drugiej strony jest zagospodarowanych przez KK kilka podobnych domen (c...-ortopedii, c...-chirurgii, c...-ginekologii) i to od lat 2005, czy 2007. Jak wspomniałem kardiochirurgia jest w mniejszym stopniu urynkowiona (z tego co wiem) niż ortopedia, nie mówiąc o ginekologii, ale ... jeśli jakieś centrum kardiochirurgii chciałoby mieć dobry adres, to ów adres jest najlepszy.

Nie zgadzam się z zabaco, że za długi, bo zawiera, to co powinien zawierać, to trochę tak jakby narzekać, że adres "spadochroniarstwo#pl" jest długi. No jest i już.

Przypuszczam, że Autor wątku jest początkujący i jak na początki to jest to całkiem przyzwoita domena. Niektórzy inni zaczynają od ewidentnych :ph34r: natomiast tytułowa domena nie daje gwarancji sprzedaży, ale szanse na xxxx są. Kiedy, to już inne pytanie.

[...]

Toteż w kontekście polskich realiów z zakresu "służby zdrowia" napisałem, że wg mnie

taka oferta nie nastąpi, i że domena nie jest zła.

Nie wyceniałem tej domeny ale wyraziłem zdanie dot. jej potencjalnej sprzedaży.

Teoretycznie "szanse", są na sprzedaż dosłownie każdej domeny za każdą kwotę - tak napiszę w oderwaniu od doświadczenia i od istniejącego czasu.

W nawiązaniu do empirii i ludzkich ograniczeń czasowych, muszę przyznać sobie rację ;)

Edited by yarowa
Posted (edited)

zbyt dluga nie jest

nikt nie wpisuje juz nazw manualnie

najczesciej internauci szukaja frazy w googlach i klikaja na odpowiedni dla nich link

a zakladam ze wyszukiwan frazy "centrum kardiochirurgii" jest wiele wiec domena nie jest zla

potrzebny dobry mailing i zejdzie

obstawiam wysokie xxx

no chyba ze prywaciarz sie zdecyduje wtedy mozna powalczyc o srednie xxxx

Edited by Tabasco
Posted (edited)

[...]

a zakladam ze wyszukiwan frazy "centrum kardiochirurgii" jest wiele ...]

Raczej niewiele. To nie jest mocna strona tej domeny.

Edited by yarowa
Posted (edited)

Wcale nie musisz się ze mną zgadzać :)

Nie rozumie za bardzo o co chodzi z tym co pogrubiłem...

Zauważ również, że Twój przykład to słowo generyczne a nie centrum + generyk, a to bardzo duża różnica.

22 literki to jednak trochę jest... Możliwość popełnienia błędu podczas wpisywania duża.

a zakladam ze wyszukiwan frazy "centrum kardiochirurgii" jest wiele wiec domena nie jest zla

Sprawdź :)

a Ty jak szukasz np kardiochirurga to wpisujesz "centrum kardiochirurgii" ?

Edited by zabaco
Posted

Wcale nie musisz się ze mną zgadzać :)

Nie rozumie za bardzo o co chodzi z tym co pogrubiłem...

Zauważ również, że Twój przykład to słowo generyczne a nie centrum + generyk, a to bardzo duża różnica.

22 literki to jednak trochę jest... Możliwość popełnienia błędu podczas wpisywania duża.

(...)

Gdybyśmy się wszyscy zgadzali w ocenach i wycenach, to forum sensu większego by nie miało :)

Jak pisał C. K. Norwid "Umiemy się tylko kłócić albo kochać, ale nie umiemy się różnić pięknie i mocno".

Ad rem.

Chodziło mi o to, że zawiera te dwa słowa, które są nazwą placówki o nazwie "Centrum Kardiochirurgii". I gdyby (ewentualnie, przypuszczalnie, hipotetycznie, itp.) taka placówka chciała mieć domenę to ten adres zawiera to co potrzeba w przeciwieństwie na przykład do domeny "centrumKardiolecznictwa" (bo ma szersze znaczenie), czy "centrumChirurgicznegoLeczeniaSerca".

I ten drugi przykład pokazuje, że słowo "kardiochirurgia" jest i tak najkrótszym określeniem tej specjalności.

Masz całkowitą rację, że mój przykład to jednowyrazowy generyk, ale chciałem porównać wyraz "kardiochirurgia" do jeszcze dłuższego "spadochroniarstwo" (słowo "centrum" jest i tak stosunkowo krótkie). Rzeczywiście lepszym przykładem mogło być "centrumSpadochroniarstwa". Możliwości błędu podczas wpisywania jest wiele i sam podczas sprawdzania źle wpisałem i zobaczywszy wolne "pl" posądziłem w pierwszej chwili Autora wątku o dawanie do wyceny wolnej domeny.

(...)

a Ty jak szukasz np kardiochirurga to wpisujesz "centrum kardiochirurgii" ?

To chyba nie do końca o to chodzi. Sądzę, że szansa na KK będzie głównie wtedy, gdy jakieś "Centrum Kardiochirurgii" będzie chciało ją mieć ze względów chyba bardziej prestiżowych i identyfikacyjnych, niż związanych z ruchem wynikającym z wpisywania adresu.

• 7 months later...