Jump to content

BNP Paribas i domena igotowka.pl

Recommended Posts

Posted

Hey,

Wpadła mi w oczy taka reklama Banku jak w temacie, ale bardziej uwagę moją skupiła posiadana przez nich domena igotowka.pl .

Co myślicie o takiej domenie? Pytam, bo sam ostatnio sprzedałem idrukarnia.pl. Zauważyliście u siebie, że takie domeny Wam się sprzedają czy to tylko jakieś "szczęście". Ponadto dziwi Was brak IDN przez ów Bank? I czy potencjalny posiadacz takiego IDN mógłby mieć problem prawny?

Jakbyście chcieli włączyć się do dyskusji to zapraszam.

Pozdrawiam,

Saledomain

Posted

Nie taka zla i krotka. Pozytywnie, ze to nie jakis glupawy adresik pokroju 'njugotowka'... A na gotowka*pl przyjdzie czas i wlasciwy klient, ktory doceni...

Posted

Nie taka zla i krotka. Pozytywnie, ze to nie jakis glupawy adresik pokroju 'njugotowka'... A na gotowka*pl przyjdzie czas i wlasciwy klient, ktory doceni...

Zła nie jest to fakt. Takie dodatki jak "e" i "i" mocno wiążą się z poczuciem "internetowości" więc bywa, że mogą być dość ciekawą alternatywą dla domen generycznych. Nie mniej nie w każdym wypadku to dobre połączenie. Myślę, że domena gotowka*pl zyskała kolejny argument na plus co do wartości.

Pozdrawiam,

saledomain

Posted

iDrukarnia - ok - ulotki online itp

iGotówka - ok - gotówka online

iMyjnia - nie nie nie

iKamieniarz - j.w.

iBramy - j.w.

iETC ;)

Potwierdzenie też i mojego myślenia.

Raczej gorszym substytutem.

Tutaj to się zgadzam w 100%. Zresztą nikt bardziej świadomy nie powinien nawet pomyśleć inaczej.

A co myślicie o braku IDN-a przez Bank?

Pozdrawiam,

saledoamin