Jump to content

Recommended Posts

Posted

h2ostrog.pl

Witam,

prosze Was o pomoc w wycenie domeny www.h2ostrog.pl

h2ostrog to nazwa aquaparku powstajacego w moim miescie. Na ile wycenic tę domenę jezeli potencjalny kupiec jest tylko jeden?

Dziekuję za Waszą pomoc

Posted

"...na ile wycenić tę domenę..."

Być może na koszty, jeśli nie będziesz chciała im oddać domeny, gdy zechcą ją mieć.

Moim zdaniem, trudno obronić tezę, że jest to powszechnie używany generyk.

Proponuję poczytać forum, w tym dział prawny.

A tak bardziej ogólnie, to nie warto zajmować się domenami, gdzie może być tylko jeden potencjalny KK.

Swoją drogą, kto wymyślił taką nazwę dla aquaparku :wacko:

• Like 1
Posted (edited)

"...na ile wycenić tę domenę..."

Być może na koszty, jeśli nie będziesz chciała im oddać domeny, gdy zechcą ją mieć.

Moim zdaniem, trudno obronić tezę, że jest to powszechnie używany generyk.

Proponuję poczytać forum, w tym dział prawny.

A tak bardziej ogólnie, to nie warto zajmować się domenami, gdzie może być tylko jeden potencjalny KK.

Swoją drogą, kto wymyślił taką nazwę dla aquaparku :wacko:

zgadzam się, choć ja rejestrując dyskontpaliwowy.pl też miałem na uwadze jednego KK i się udało

Edited by wojmasz
Posted

na nazwę był ogłoszony konkurs. Chyba 8 nazw zostało wytypowanych ze zgłoszen i poddanych pod głosowanie wsrod mieszkanców. h2ostrog w tej ankiecie zdobylo najwiecej głosow i dlatego zostalo nazwa aquaparku. Domene zarejestrowalam 5 minut po ogloszeniu wynikow i przed zatwierdzeniem jej przez rade miasta.

Posted

Powiem tak może się udać ale nie musi równie dobrze aquapark może zarejestrować się na stronie aquapark+nazwa miasta także sprawa pozostaje dyskusyjna no ale warto spróbować za te parę złotych

Posted

pomijając to wszystko...

Sprawdziłem jak to wygląda w mojej okolicy - wszystkie baseny miejskie mają strony na subdomenach mosirów lub regionalnych... Marne szanse na sprzedaż.

Pamiętaj, że jeśli sprzedasz tę domenę swojemu miastu możesz stać się "sławna" w regionalnych brukowcach.