Jump to content

Recommended Posts

Posted

.de nie mam pojecia bo nigdy sie ta domena nie interesowalem.

.com mozna przejmowac - musisz kupic backorder, najlepiej kilka w kilku firmach, oczywiscie jak ci zalezy na domenie :)

firmy ktore sie tym zajmuja to namejet.com, pool.com, snapnames.com, to jest generalnie czolowka - sa jeszcze inne firmy ktore oferuja tego typu uslugi ale ich skutecznosc jest porownywalna ze skryptem ktory mozesz miec na komputerze.

• Like 1
Posted

Czolem, czy jest opcja, aby przejmowac domeny z rozszerzeniami innymi niz pl, org.pl, net.pl itp? Chetnie przegladnalbym co jest do przejecia z np .com. Z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam

W Aftermarket.pl masz możliwość przechwytywania .de i paru innych ccTLDs (ceny różne) oraz globalnych za bardzo przystępną cenę 15 USD.

Posted

Czy przy próbie przechwycenia domen globalnych płaci się tylko jednemu rejestratorowi i dopiero po skutecznym przechwyceniu jak w przypadku domen .pl, czy trzeba z góry zapłacić każdemu rejestratorowi, u którego się zamówi przechwycenie?

Posted (edited)

Nie znam takiej firmy. W Polsce tak jest bo firma moze zarezerwowac domene po malych kosztach a potem ja poprostu zostawic jak klient nie zaplaci. Wiekszosci globalnych tak latwo sie nie da skasowac.

Edited by 513581
Posted

A da się jakoś bez karty i robienia przedpłaty?

Dlatego napisałem; Aftermarket.pl dla tych, co obawiają sie wydać 60 USD, mogą mieć to samo za 15 USD, ale AM ma małe doświadczenie (i moce) w łapaniu np. gTLDs.