Jump to content

Recommended Posts

Posted

Antychryst jest to fikcyjna, nieistniejąca postać. Miałem tą domenę - zainteresowanie zerowe, a w przypadku sprzedaży, wiele nie wyciśniemy. Tania domena dla hobbisty.

Z drugiej strony Mesjasz.pl, inna, fikcyjna, nieistniejąca postać, osiągnął na aukcji D2D cenę około 500 zł :) Ale Antychrystowi do Mesjasza daleko.

Zbawiciel.pl także nie ma szczęścia, z ceną dla KK około 1k nie może znaleźć klienta.

Domeny religijne są skierowane do biednego klienta i mają bardzo małe grono nabywców. Na klienta można czekać latami, co mało się opłaca.

Posted

@mirekm: dzięki ;)

@Majster: wiem, wiem, że miałeś. W końcu ją od Ciebie kupiłem.

Według jednej książki takowy ma kiedyś nadejść - pytanie czy starczy mi kasy na przedłużenia do tego czasu :P

Posted

Wspominałem o tym jakiś czas temu: http://di.pl/topic/89178-forum-zle-dziala/page-11?do=findComment&comment=561248

Niestety, jest tak od zawsze. Co do domeny to nie przedłużałbym, nikła wartość komercyjna.

No tak, ale większość osób wie o tym, że po napisaniu pierwszego posta w temacie już nie jest widoczne kto go założył. Nie jest to żadna nowość na forum, dlatego takie cytowanie można sobie darować ;)
Posted

No tak, ale większość osób wie o tym, że po napisaniu pierwszego posta w temacie już nie jest widoczne kto go założył. Nie jest to żadna nowość na forum, dlatego takie cytowanie można sobie darować ;)

Niekoniecznie, patrz też cytat ;-)

Posted (edited)

@Bart, zebys Ty miał w portfolio spady po @masterze... :blush: ja nie wiem co się dzieje na tym świecie :lol:

Myślę, że rozbroję Cię teraz jeszcze bardziej - to nie spad - kupiłem ją bodajże na jego aukcji ;) Jakoś tak mi wpadła w oko, swoją drogą od czasu gdy w firmie dowiedzieli się, że mam taką domenę dziwnie na mnie patrzą :P

Edit: Godzina robi swoje, a błędy trzeba naprawiać.

Edit2: nie do końca jest to domena tylko po Majstrze, z tego co widziałem to już w 2007 była dawana do wyceny. Nawet chętni na zakup wtedy byli ;)

Edited by bartxx86
Posted

"brak wartości komercyjnej..."

"pomyśl,komu potrzebna taka domena..."

"jaki serwis chciałbyś na niej postawić..."

"0 zł..."

"do jakiego KK ją kierujesz..."

itd,itp...

cytaty z "Wycena i Opinie",ale- następny cytat- "z domenami bywa różnie"... ;)

• Like 1