Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czasem dodatek "tanie" pasuje do nazwy i rzeczywiście ludzie szukają takich produktów, i nie "wstydziliby się" kupić w e-sklepie o takim brandzie. Tutaj mam wątpliwości...
Max. niskie xxx zł.

Posted

rowerki mi sugeruje, że chodzi o te dla dzieci... a ja swojemu dzieciakowi taniego rowerku bym nie kupił... znaczy przy takim brandzie jakoś kojarzy mi się to z tanizną a to w połączeniu z np. bezpieczeństwem dzieciaka daje słabą mieszankę... Ale nie wiem może się mylę bo ze strony tanierowery już chyba nie miałbym takich oporów... czyli psychologia marketingu...

Posted

Witam kolego Maku, zgadzam się z Tobą w 100 % ale weź pod uwagę zacznę od początku domena z nazwą jako "tanie..." nie zawsze kojarzy się z najtańszym badziewiem które nie przechodzi atestów,brak certyfikatów itp. jako przedsiębiorca znam się na jakości towaru różnego pochodzenia.Mogę być dystrybutorem towaru , który jest tańszy od tego samego od konkurencji. Nie zawsze nazwa "tanie" jest absurdalnie nie ekonomiczna, szanująca się marka może działać po nazwą "xxx" również "taniexxx", która wzbudza potencjał , lepiej brzmi "tanie" niż" drogie". Teraz sugerując się przychodami średniego polaka , nikt nie wybeiera towaru z najwyżeszej półki - wystarczy zwróćić uwage na znane serwisy największej sprzedaży w internecie i widzi się towar o niskiej cenie ma większy popyt niż towar z najwyżej połki. Teraz kolego o psychologi .. bardziej można zrobić sobie krzywdę rowerkiem czy kupując "tanią zabawkę" dzieciakowi?, co byś wybrał ... Nie mówiąc jaka jest średnia sprzedaż roczna zabawek .. można sprawdzić w internecie. Pozdrawiam

Posted (edited)

Kolego dominatorek :), ja nie mówię, że "przedrostek" tani jest zły... uważam tylko, że akurat taki przedrostek w przypadku czegoś kierowanego do dzieci a do tego czegoś co jeździ to słaby pomysł... tyle. A odpowiadając na pytanie - to nie kupiłbym mojemu synkowi ani taniej zabawki ani taniego rowerku ale już sobie tani coś tam tak... rozumiesz ? :)

A i wcale nie zgadzasz się ze mną w 100% :)

Edited by Maku Maku
Posted

Zgadzam się z Tobą kolego. Tylko,zobacz ile osób kupuje tanie rzeczy i są zadowoloni z tego. Można zobaczyć na al...gro ile towaru idzie wg ceny najniższej ile wg najwyższej. Jeśli chodzi o to że Ty nie kupisz swojemu dzieciakowi taniego rowerka to i taniego ciucha a ile osob kupuje ciuchy dla dzieci w np lumpeksach itd, tu chodzi o statystyczną sprzedaż co się sprzedaje ostatnio w jakich przedziałach cen, a można zaobserwować, że niskie ceny towaru są potwornie sprzedawane na rynku polskim. Można np. importować rowerki z krajów EU , w których trend wyszedł z w Polsce jest na czasie o wysokiej jakości... a cena za granicą jest bardzo niska - co nie wiąże sie z jakością.

Posted (edited)

cały czas się nie rozumiemy... nie mam nic do tanich zakupów różnych rzeczy ! i tego nie krytykuje a popieram. Mi po prostu nie pasuje przedrostek tani dla czegokolwiek dla dzieci bo wg mnie wiele osób może się bać, że to jest słabe... Mówiąc krótko i zwięźle - na stronie tanierowerki wg mnie będą tanie rowerki dla dzieci sprowadzone z Chin na którym moje dziecko się zabije bo odpadnie koło... I co najważniejsze - TO tylko moje skromne zdanie i zapewne znajdziesz innych którzy mają inny punkt widzenia!

Edited by Maku Maku
Posted (edited)

Jeśli chcesz porwnać tanierowerki.pl z samolotami, to czy kupił byś np. awionetkę od firmy pod adresem taniesamolociki.pl ? :lol: nie miał byś myśli, że samolocik może byc wykonany z najtańszych komponentów...? przez co zmniejszy się szansa na dolecenia do następnego lotniska ?

Edited by banialuka1