-
Najnowsze posty na forum
-
Przemek, ktoś, kto jak twierdzisz "nie próbuje" bo "nie ma szans" - nie kupuje tysiąca komiaczy - to jest oczywiste i logiczne. Gdyż regnięcie 1,000 komiaczy to koszt ponad 50,000 PLN brutto rocznie, czyli ponad 4,000 PLN miesięcznie. I jak tylko zrozumiałeś, iż nie najlepszym pomysłem było pochwalenie się tym 4 cyfrowym portfolio komiaczy - tak natychmiast aby wyjść z niezręcznej sytuacji zdecydowałeś się je dokładnie policzyć. I już teraz to nie 9000, nie 5000, nie 2000 ani nawet nie 1000 domen masz w tym czterocyfrowym portfolio a "jedynie" 950. Bo przecież już w tym przypadku to nic nadzwyczajnego nakupić blisko 1,000 domen wydając na nie rocznie ponad 50,000 PLN w ramach jak twierdzisz "hobbystyczno-amatorskiej" działalności Of corz nie używasz też do tego absolutnie żadnych narzędzi ani tych mniej ani bardziej magicznych. Po prostu jako geniusz w czasie krótszym niż mrugnięcie okiem wyławiasz z listy 100,000 spadających każdego dnia domen w komiaczu te właściwe które następnie spokojnie rejestrujesz z palucha podobnie zresztą jak bez jakichkolwiek narzędzi widzisz wolne nazwy do rejestracji w komiaczu pośród 160,000,000 tych zarejestrowanych A pod tym "logicznym postępowaniem" które zacytowałem piszesz, że Ty wierzysz w moje "success stories" a ja nie wierzę w Twoje. Rzeczywista "Różnica między nami polega na tym", że Ty widziałeś już kilka razy na tym forum efekt mojego dostępu do gigantycznej ilości danych, np. w tym wątku gdzie jedynie znając datę rejestracji domeny w komiaczu naszego kolegi potrafiłem ją zidentyfikować - czego nie potrafi żadne narzędzie dostępne darmowo online. Podobnie też, dzięki gromadzonym danym byłem w stanie wskazać koledze @vul kłamstwo polegające na rzekomo zarejestrowanej przez niego domenie z palca, która okazała się być domeną przechwyconą przez AM. To również dzięki wyszukanym algorytmom, gdy pojawiłem się jako "nowicjusz" bez doświadczenia w pe-elece ze swoją łaparką - potrafiłem w kilka minut wyłapać dobre domeny dostępne do rejestracji "z palca" jak i złapać mające wartość ze spadu. Choć ogromnym ograniczeniem efektywności algorytmu był brak tak gigantycznej ilości danych jakie mam w komiaczu. Mimo to ten "kiepski" i pozbawiony głównej siły napędowej algorytm okazał się na tyle dobry, że @networker jedną z wytypowanych przez niego domen wycenił wyżej, niż pozostałe swoje domeny z blisko 500 domenowego portfolio. I dlatego nie wierzę @pb, że nakupiłeś 1,000 domen w komiaczu na pałę z myślą, że "nie masz szans". Bo jesteś inteligentnym facetem a inteligentni ludzie mają to do siebie, że potrafią bardzo subtelnie manipulować całą resztą.
-
Ciekawe, bo kiedyś się dało - na pewno miałem ustawione i dlatego się nie logowałem. 😁
-
Na pewno będę się logował, bo na onecie... nie da się ustawić przekierowania
-
Z tym to uważaj, bo onet po cichu kasuje skrzynki, na które od dawna nikt się nie logował. Na wp.pl mam maila od 2000 i działa do dziś (zalogować się ani odzyskać hasła nie jestem w stanie, ale coś tam czasem wpada z przekierowania), a na onecie mi skasowali bez żadnego uprzedzenia i nawet nie da się założyć go ponownie (przy próbie logowania mam "konto nie istnieje", a przy próbie rejestracji mam "adres jest już zajęty" 🙃). Więc jak już się przeniesiesz na nowy mail i ustawisz przekierowanie, to nie zapomnij się co jakiś czas zalogować. 😉
-
@Domeniacz, ja nie rezygnuję z maila poprzez jego skasowanie. Miałem od początku webowego życia internetowego i do końca życia będę go miał, wlasnie z powodów autoryzacji, maili od "starych kontaktów" itp. Po prostu ustawię autoresponder, sukcesywnie poprzenoszę dane rejestrowe maila w usługach, jakie się da, i od czasu do czasu będę na niego zaglądał przez www. Odnośnie IP to mam do służbowych stron hosting wraz z wykupionym własnym IP na maila, więc jeśli piszę, że przeniesienie prywatnego to tylko koszt domeny, to tak jest. Co do płacenia, koszt może niewielki, ale bardzo nie lubię płacić komuś, kto traktuje mnie jak idiotę, a tak się czuję ze strony Onetu, czy tam Axel Springer coś tam.
-
-
Oferty sprzedaży użytkowników
-
Member Statistics

Recommended Posts