Jump to content

Domena światwhisky.pl

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie, jestem stosunkowo nowy zarówno na forum jak i w branży, zajmuję się tym głównie hobbystycznie od jakiegoś czasu aby podreperować budżet domowy, prosiłbym więc o nie słanie na mnie gromów za niewłaściwie postawione pytania, bądź takie na które się tutaj nie odpowiada :) Przechodząc do sedna, mam pewien problem z wyceną domen których jestem posiadaczem, aktualnie kilka firm wyraziło zainteresowanie kilkoma z mojego portfolio, za najistotniejszą z ofert uznaję dotyczącą domeny światwhisky.pl. W jaki sposób wyceniacie swoje domeny? Wiem, że jest to temat na który zapewne nie ma odpowiedzi "ta domena warta jest x" natomiast byłbym wdzięczny za każdą podpowiedź w tej materii gdyż mam poważny problem jak to ugryźć. Czy uważacie, że cena 4 cyfrowa jest odpowiednia ? Dodam, że są to bardziej 3 tysiące niż 9 :) Dzięki z góry za pomoc.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Najnowsze posty na forum

• Trochę jak w tradingu, ważne jest momentum i margines na błędy komunikacyjne/negocjacyjne jest naprawdę niewielki. 
    • Branżowy panel i drobne kulisy: Kris Marszalek, współzałożyciel i CEO http://Crypto.com, nabył domenę http://AI.com od brokera Larry'ego Fischera z http://GetYourDomain.com za rekordowe 70 mln $.   Crypto.com nabyta w '18 za 12 mln $.   Co sądzicie? Mało czy dużo? Moim zdaniem to niska kwota, biorąc pod uwagę ile wydaje na marketing Crypto.com, a tu mamy taki fundament, jedną z lepszych dwuliterowych .com    
    • Cóż, to przeczy teorii homo ekonomikus, że podejmujemy racjonalnie/ekonomicznie uzasadnione decyzje. 
    • Prosze o cene priv
    • Wypatrzyłem sobie domenkę na AM i tak się pomyślnie złożyło, że akurat była na LastMinute z oczekiwaniami coś koło trzech stówek. No więc składam sensowną propozycję: 50 PLN. Przychodzi kontroferta - dwie stówki. Moja kolejna propozycja - 55 PLN nie doczekała się odpowiedzi. Więc zleciłem przechwycenie tej domenki a że nie była to typowo komercyjna nazwa - byłem jedynym zainteresowanym i domena została pomyślnie przechwycona. Jaki z tego morał ?   30 PLN zarobił Aftermarket (z prowizją NASK) 40 PLN kosztowało mnie przejęcie domenki. 55 PLN zaoszczędziłem na zleceniu przechwycenia zamiast kupna tej domeny za proponowane 55 PLN na LastMinute i jej odnowieniu. 55 PLN mógł zyskać poprzedni właściciel ale wolał iść z torbami i dalej dokładać do biznesu.   Co nie zmienia faktu, że poprzedni właściciel domeny zrobił mi przysługę olewając moją propozycję, która i tak była przesadzona ale nie aż tak bardzo jak całkowicie nieadekwatne oczekiwania poprzedniego właściciela domeny.   Sytuacja miała miejsce 2 lata wstecz, czyli w czasie gdzie za 55 PLN sprzedawca mógł zarejestrować 5 domen i jeszcze na piwo by mu zostało. Też macie takie zwyczaje ? Czy to szczególny przypadek tak troskliwego sprzedawcy ? 😊      
    • nieaktualne - sprzedana  
  • Oferty sprzedaży użytkowników

• Member Statistics

• Total Members
      19,288
    • Most Online
      1,015

Newest Member
    Doominik
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.