Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Whois pokazuje następująca informację:

Status domeny: Domena wygasa po rejestracji

Status opcji: Brak opcji

DOMAIN: xxxxx.pl is undergoing verification

expiration date: 2008.11.xx xx:xx:27

no option

Proszę mi jako laikowi wytłumaczyć, dlaczego nie mogę założyć na tę domenę opcji?

Edited by apze
Posted

A kiedy najpóźniej można zakładać opcje?

Co w takim razie w tym momencie najlepiej zrobić? Czy gdybym oddał ją do przechwycenia w złapane.pl / dropped.pl mam 100% szansę, że ją dostanę?

Posted

Co w takim razie w tym momencie najlepiej zrobić? Czy gdybym oddał ją do przechwycenia w złapane.pl / dropped.pl mam 100% szansę, że ją dostanę?

najpozniej mozesz zalozyc na milisekunde przed wejsciem w stan wygasania (no chyba ze jest tam juz opcja)

jesli jest na liscie dropped to mozesz ja dodac do przechwycenia. Na zlapane tez mozesz dodac. A moze trafi na mapadomen - tez warto tam zajrzec?

Wszystko wyjasni sie 23.11 o ile dotychczasowy abonent nie przedluzy domeny.

Posted (edited)

Na chwilę przed wygaśnięciem. ;)

Nie masz 100% pewności. Oprócz dropped.pl i złapane.pl jeszcze trochę osób łapie domeny chociażby tylko dla siebie. Dodatkowo nawet jak złapie ją któryś z podanych serwisów to może trafić na aukcję gdzie domeny już osiągają różne ceny :)

EDIT:

Dodaj ją do przechwycenia w obydwu serwisach bo patrząc na nazwę to nie powinno być za dużo chętnych na jej przechwycenie ;)

Edited by heden.pl
Posted

Dodaj ją do jak największej liczby serwisów przechwytujących domeny. Wtedy zwiększysz prawdopodobieństwo, że ją dostaniesz, lub trafi na aukcję publiczną/prywatną, w której będziesz mógł ją zalicytować.

ps. Myśle że podanie daty utworzenia i wygaśnięcia, tak dokładnej (godzina, minuty) niejednej osobie na tym forum wystarczy do zidentyfikowania domeny, tymbardziej, że znany jest też rejestrator.

Posted
ps. Myśle że podanie daty utworzenia i wygaśnięcia, tak dokładnej (godzina, minuty) niejednej osobie na tym forum wystarczy do zidentyfikowania domeny, tymbardziej, że znany jest też rejestrator.

:)

Za dużo danych żeby nie znaleźć ;)

Posted (edited)
:)

Za dużo danych żeby nie znaleźć ;)

ale nie przejmuj się, nikogo z tu obecnych najprawdopodobniej nie zainteresuje.

Pozdrawiam

Edited by Adam