Jump to content

Właśnie trwa magazyn FIRMA na TVN24

Recommended Posts

Posted (edited)

Właśnie trwa magazyn FIRMA na TVN24.

Temat to webhosting, mówią również o domenach (13 mln w Polsce?).

Edited by kulas
Posted (edited)
Czasami nad ranem to puszczaja do znudzenia ;-) Aczkolwiek te ich wyliczenia i ich "eksperci"...

Pan Andrzej Bartosiewicz również się wypowiadał ;-)

Powiedzieli, że przedłużenie domeny kosztuje dla partnerów 40 PLN netto. Może niektórzy klienci indywidualni zaczną szukać tańszych rozwiązań niż home, nazwa itp ;)

Edited by kulas
Posted

Poziom programów o Internecie i domenach w TV jest chyba jednak poniżej akceptowalnego poziomu.. oglądałem kilka takich programów i ciężko było przez nie przebrnąć. Lepiej poczytać blogi specjalistyczne w Internecie. Są też już wideoblogi - znacznie to wszystko ciekawsze i bogatsze merytorycznie niż większość programów w TV (polskiej).

DD

Posted
Poziom programów o Internecie i domenach w TV jest chyba jednak poniżej akceptowalnego poziomu.. oglądałem kilka takich programów i ciężko było przez nie przebrnąć. Lepiej poczytać blogi specjalistyczne w Internecie. Są też już wideoblogi - znacznie to wszystko ciekawsze i bogatsze merytorycznie niż większość programów w TV (polskiej).

DD

Zgadzam sie z powyzszym. Dodam, ze program "FIRMA", to taka piekna bajka... Sam sie przekonalem, na przykladzie firm ISP, jakie to wszystko piekne i przyjemne... Ciagle tylko sie smialem, a o tych "autorytetach" juz nie wspomne... Nie wiem tez, skad oni biora te ceny, bo albo jedne bardzo zanizaja, albo inne zawyzaja. Chocby przykladowy odcinek o hostingu i domenach - przykladowe koszta lacza internetowego: 3000zl - ja z checia sie podepne za taka kase, gdzie operator da mi lacze z BGB, SLA i innymi podstawowymi parametrami, a pamietac trzeba, ze w przypadku ISP, jak i hostingu, dobrze posiadac 2 lacza od roznych dostawcow(co na szczescie zostalo powiedziane). To samo z wynagrodzeniem pracownikow, kosztem sprzetu itp . Juz nie wspomne o potencjalnych zyskach, gdzie zawsze jest pokazywany optymistyczny obrot. Malo kiedy, albo wcale, w tych ich wyliczeniach spotkalem sie z pozycja "reklama", na ktora trzeba wydac krocie (szczegolnie na starcie firmy).

Tak jak DD napisal - lepiej poczytac roznego typu fora/usenet, niz tracic czas na ogladanie bajek.

Osoby, ktore nie ogladaly tego odcinka, to ok 4-5ej rano, albo w pt, albo w so mozna obejzec. 

Posted
...Nie wiem tez, skad oni biora te ceny, bo albo jedne bardzo zanizaja, albo inne zawyzaja...

Przeważnie sporo zawyżają, jak ktoś coś samemu potrafi/chce/ma czas zrobić sam, wychodzi znacznie taniej. Jak chcesz, aby ktoś inny wszystko za Ciebie zrobił, to zazwyczaj zapłacisz tak drogo jak w ich wyliczeniach, pod warunkiem, że zatrudnisz odpowiednio zmotywowane osoby.

Posted

Dokładnie tak :) Osobiście znam kilka przypadków firm z branży produkcji stron internetowych. Oglądając odcinek pt. "Tworzenie stron WWW" przecierałem oczy i uszy ze zdumienia z powodu tego co oni tam pokazują i wygadują. Oczywiście wszystko opierało się na "przykładowej" firmie K2 z Warszawy, która akurat jest jedną z największych firm działających na tym rynku. Najlepszy był tekst: "wystarczy jedynie znaleźć klienta, aby na jednym zleceniu zarobić nawet 10 lub 30 tysięcy złotych".